Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Opinie Menno van Hoven, 15 feb 2019 10:22

Dividendoverzicht februari

0 0 Leestijd ongeveer

De jaarcijfers druppelen binnen en veel Europese aandelen maakten inmiddels bekend hoeveel dividend er al dan niet in 2019 uitgekeerd wordt. We maken een overzicht voor Nederland en pakken ook een paar bekende Europese namen mee.

 

Randstad

Randstad verraste beleggers met een hoger dividend van €2,27 en net als vorig jaar een extra uitkering van ditmaal €1,11. De ex-dividenddatum is 28 maart. Beleggers ontvangen dan €3,38, wat bij een beurskoers van €46 een dividendrendement van 7,3% oplevert.

Sligro

Groothandel Sligro Food Group keert een 6% lager slotdividend van €0,85 per aandeel uit, wat deels verklaard wordt door de eenmalige extra uitkering van €7,57 vorig jaar in verband met verkochte activiteiten. Het aandeel gaat 22 maart ex-dividend en het geschatte dividendrendement is 4,3% bij een koers van €33.

HAL Trust

Investeringsvehikel HAL keert dit jaar in lijn met de wegzakkende beurskoers een lager dividend uit. HAL voert een merkwaardig dividendbeleid waarbij de uitkering jaarlijks 4% is van de gemiddelde beurskoers over een bepaalde periode in december. Dat resulteert voor 2018 in een 15% lagere uitkering van €5,30. De helft daarvan is stockdividend.

Wereldhave

Het geplaagde vastgoedaandeel Wereldhave wil in 2019 een onveranderd dividend van €0,63 per kwartaal uitkeren. Wel overheerst onzekerheid over de houdbaarheid van het dividend, dat begin 2018 nog werd verlaagd. De beurskoers van Wereldhave bereikte in februari een nieuw dieptepunt van €25, waardoor het dividendrendement de grens van 10% nadert.

Signify

Lampen- en lichtmaker Signify keert dit jaar een dividend van €1,30 uit, wat bij een beurskoers van €24 een geschat dividendrendement van 5,4% geeft.

Heineken

Bierbrouwer Heineken veerde flink op na meevallende cijfers en zal in 2019 een hoger slotdividend van €1,01 per aandeel uitkeren. Dat levert bij een beurskoers van €88 een geschat rendement van 1,9% op. Op 29 april gaat Heineken ex-dividend.

ABN Amro

ABN keert ook dit jaar een slotdividend van €0,80 uit. Bij een beurskoers van iets meer dan €20 komt het geschatte dividend daarmee op 7,2% op jaarbasis. De ex-dividenddatum is nog niet bekend.

ArcelorMittal

Staalgigant Arcelor verdubbelt het dividend dit jaar naar $0,20 per aandeel, maar keert daarmee nog altijd fors minder uit dan in 2015, toen het dividend uiteindelijk werd gestaakt. Het kleine dividendje biedt bij een koers van €20 een rendement van 0,4%.

Wessanen

De levensmiddelenproducent verhoogt het dividend dit jaar met één cent naar €0,14 per aandeel, wat bij een koers van €9 een dividendrendement van 1,4% oplevert. Het aandeel Wessanen zal op 15 april ex-dividend noteren. De betaalbaarstelling is op 18 april.

Daimler

De fabrikant van onder meer Mercedes keert in 2019 een dividend van €3,25 per aandeel uit, €0,40 minder dan vorig jaar. Ondanks deze verlaging biedt het aandeel door de flink gedaalde beurskoers nog altijd een hoog dividendrendement van 6,5%.

L’Oréal

De Franse cosmeticagigant (beurswaarde inmiddels €125 mrd) betaalt een dividend van €3,85 per aandeel, ruim 8% meer dan vorig jaar. Bij een beurskoers van €223 is het dividendrendement 1,7%.

Nestlé

De Zwitserse levensmiddelengigant keert dit jaar een 4% dividend van €2,45 uit. Bij een beurskoers van €89 levert dat een dividendrendement van 2,7% op. Het voormalige dividendportefeuilleaandeel, heeft enkele magere jaren achter de rug, maar staat inmiddels weer op een hoogste koers ooit.

Roche

Farmaceut Roche, voorheen ook een dividendportefeuilleaandeel, betaalt in 2019 een bijna 5% hoger dividend van CHF 8,70. De ex-dividenddatum is 7 maart en bij een beurskoers van CHF 271 is het geschatte dividendrendement 3,2%.

Unibail-Rodamco

Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf, dat net als Wereldhave zwaar onder druk ligt op de beurs, keert dit jaar een onveranderd dividend van €10,80 per aandeel uit. Op 27 maart gaat Unibail ex-dividend voor €5,40, in juli volgt de tweede uitbetaling. Bij een koers van €145 is het rendement 7,1%.

Bekijk hier het dividendoverzicht van januari.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!