Updates

Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen

Dividendportefeuille: Recordstand komt in zicht

0 0 Leestijd ongeveer

Na twee ijzersterke weken met een winst van ruim 5% nadert de Dividendportefeuille de recordstand van oktober 2018. De twee vastgoedaandelen blijven uitblinken, zowel qua koers als qua dividend.

De Dividendportefeuille plust 7,5% in 2019, waarmee het oude recordniveau van vorig jaar voor het grijpen ligt. Op weekbasis was er een plus van ruim 1% waarbij er vooral werd geprofiteerd van de sterkere dollarkoers. Die werkt extra hard door, met bijna 58% van de dividendportefeuille belegd in Amerikaanse aandelen.

Chemie levert in

De cijferstroom leverde met uitzondering van Assa Abbloy nauwelijks echt grote uitschieters op. Vooral de meer cyclische chemieaandelen deden een stap terug. Zo was er een verlies van 3 tot 4% voor Arkema, Eastman Chemical en H.B. Fuller, die zodoende weer een stuk van de flinke koerswinsten van de voorbije weken inleverden. Toch was de balans per saldo positief met vergelijkbare plussen van 3-4% voor onder meer CSX, Texas Instruments en Diageo, die eerder al met meevallende cijfers kwamen.

De grootste stijger op weekbasis was de Zweedse slotenmaker Assa Abloy. Dankzij een koerswinst van 8%, tot SEK187, komt de hoogste jaarkoers in zicht. In 2019 is Assa, dat het dividend met 6% verhoogt, één van de best presterende aandelen met +17%.

Twee andere uitblinkers zijn de Amerikaanse REITs Simon Property en Realty Income, die de sterke opmars in 2018 dit jaar een vervolg geven. Realty Income sloot zelfs voor het eerst in jaren boven $70 en is net als grote broer Simon Property in 2019 wederom goed voor een dubbelcijferige koerswinst. Ook qua dividend verloopt alles vooralsnog voorspoedig in 2019 (zie kader).

Dividend blijft binnenstromen
Ook qua dividend is 2019 prima gestart voor de Dividendportefeuille, met dividendverhogingen voor Assa, Simon Property, Realty Income, CSX, Münchener Rück, Diageo, LVMH, Sanofi en Novartis. Amer Sports kondigde aan dit jaar geen dividend uit te keren, wat geen verrassing is gezien de lopende overname van het Finse bedrijf, die op korte termijn afgerond zal worden. Mogelijk koop ik op korte termijn, als de geboden €40 per aandeel ontvangen is, nog een vervanger waarmee dan alsnog geprofiteerd kan worden van het Europese dividendseizoen. Maar ook zonder geschikte vervanger voor Amer Sports zal er dit jaar weer een recordbedrag aan dividend zal worden ontvangen. Net als in 2018, toen er in totaal €6883 werd geïncasseerd.

Rendement 2019: +7,5%
Rendement sinds start (6 september 2011): +191,4%

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!