Updates

Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

VolkerWessels

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Lufthansa

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
image description
Actueel Jaap Barendregt, 12 feb 11:00

Beurzen vandaag in alle rust geopend

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

VolkerWessels

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Lufthansa

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen

Er is weinig reuring op de beurzen vandaag. Zowel economisch als politiek is er weinig nieuws dat de koersen in beweging zet. Dat geldt niet voor alle aandelen. Vandaag is Wessanen de grote winnaar.

NEDERLAND

Randstad bewerkstelligde in het vierde kwartaal een licht oplopende omzet en onderliggende winst. Het aandeel werd er vanochtend voor beloond met een stijging van 2,8%. Wij hebben een houdadvies voor het bedrijf staan. De AEX-index steeg met 0,8% en de Midkap-index met 0,7%. Voor de stijging van OCI kan ik geen verklaring vinden.

Wessanen was in de index voor de kleinere fondsen (ASCX-index) de grote uitblinker. Na een omzetwaarschuwing eerder dit jaar kon de biovoedingsonderneming er in het vierde kwartaal toch nog groei uitpersen. Daardoor bleef de nettowinst even hoog als in 2017. Beleggers beloonden dit met een koersstijging van 13%. Het aandeel staat daarmee nog wel 50% lager dan een jaar geleden. Ik heb een verkoopadvies voor Wessanen staan en zal later terugkomen op de cijfers.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Randstad +2,8%
 • OCI +2,3%
 • Aegon +2,2%

Grootste dalers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Besi -1,1%
 • RELX -0,8%
 • Wereldhave -0,8%

EUROPA

De Eurostoxx50-index steeg vanochtend bij opening met 0,8%, onder aanvoering van Fresenius SE, Daimler en Volkswagen. Kering was de enig daler, met een koersverlies van 3,3%. Dochter Gucci rapporteerde een autonome omzetgroei van 28%, maar die viel de analisten en beleggers tegen. Ik zie het wel zitten met Kering en vind de koersreactie overdreven. Het aandeel zit in de Offensieve portefeuille. Binnenkort verschijnt een artikel over de luxeconsumptiegoederensector.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.15 uur:

 • Fresenius SE +3,2%
 • Daimler +2,2%
 • Volkswagen +2,0%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.15 uur:

 • Kering -3,3%

VERENIGDE STATEN

De Dow Jones index daalde gisteren met 0,2%. Dat mag dus geen naam hebben. Opvallend was in mijn ogen de daling van Walt Disney. Het eerste weekend van de film Lego Movie 2 viel qua belangstelling tegen. Ik heb een koopadvies voor de filmmaker staan. Ook over Disney verschijnt binnenkort een artikel op deze website.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Nike +1,6%
 • American Express +0,9%
 • Cisco Systems +0,8%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Walt Disney -1,9%
 • United Health -1,8%
 • Pfizer -1,3%

GRAFIEK VAN DE DAG

De Italiaanse tienjaarsrente is een mooi voorbeeld van hoe het gemoed van de markt zich ontwikkelt. Na de ruzie met  Europese Commissie over het te hoge begrotingstekort steeg de tienjaarsrente op Italiaanse staatsschuld. Na de bijstelling van het tekort en de overeenstemming met de Commissie daalde deze weer. Maar de groei van het nationaal inkomen van Italië bleek zwaar tegen te vallen. Dat impliceert toch weer opwaartse druk op de ontwikkeling van het begrotingstekort, dat immer wordt gerelateerd aan het nationaal inkomen. De tienjaarsrente ging vervolgens weer stijgen. Door de overeenstemming tussen Italië en de Commissie mag de laatste een tijdlang geen sancties voorstellen. Het ligt echter in de lijn der verwachting dat op een gegeven moment het conflict weer oplaait. Daarmee behoren Italiaanse obligaties dus tot de rubriek hoogrentend maar zeer risicovol.

AGENDA

Bedrijfscijfers:
Randstad en Wessanen, jaarcijfers

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!