Updates

Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Analisten Stephen Hendriks, 20 jan 09:00

Bernstein ziet instapmoment voor lijstje chemie-aandelen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen

Novozymes, DowDuPont, Air Liquide, Mosaic, IFF en Air Products zijn Bernsteins favorieten in de chemiesector.

Na de koersdalingen in 2018 is er nu een aantrekkelijk instapmoment voor bepaalde chemie-aandelen, stelt Bernstein. Wel zal de vraag naar chemische producten dit jaar iets dalen ten opzichte van 2018. De broker verwacht daarom dat beleggers dit jaar niet enthousiast zullen zijn over cyclische aandelen zoals chemiebedrijven. Bernstein zoekt zijn favorieten dan ook in de minder cyclische segmenten van de sector. Zoals agrochemie, industriële gassen en bedrijven die gericht zijn op de consument.

In die laatste categorie valt de absolute favoriet van Bernstein: Novozymes. De enzymen en micro-organismen van Novozymes worden onder meer gebruikt in voeding, dranken en wasmiddelen. Bernstein verwacht een autonome omzetgroei van 7% dit jaar, onder meer als gevolg van een samenwerking met Monsanto gericht op hogere productiviteit in de landbouw. Ook biobrandstof en nieuwe producten voor de wasmiddelenindustrie dragen daar aan bij. Bernstein verwacht de komende drie jaar een dubbelcijferige groei van de winst per aandeel. Het aandeel Novozymes heeft de komende twaalf maanden een opwaarts potentieel van 34%. Voor de komende drie jaar voorziet Bernstein zelfs een stijging van 87%.

Parfums en kunstmest

Ook geur- en smaakstoffenconcern IFF richt zich op consumentenproducten. Denk aan voeding, dranken, wasmiddelen en parfums. De Amerikanen hebben met de aankoop van Frutarom – smaakstoffen – een dure maar strategisch goede zet gedaan. Op basis van de door Bernstein verwachte groeiversnelling bedraagt het opwaarts potentieel van het aandeel IFF zo’n 21%. Industriële gassen zijn onder meer door langlopende contracten met afnameverplichting een defensief segment in de cyclische chemiesector. Bernstein heeft daarom koopadviezen voor Air Liquide en Air Products. Air Liquide heeft een opwaarts potentieel van 24% en Air Products van 26%.

In de agrochemie is het Amerikaanse Mosaic favoriet. Mosaic profiteert dit jaar onder meer van de beperkte aanbodstijging van kalium. Volgens Bernstein gaan beleggers ten onrechte uit van een daling van kunstmestprijzen. De broker rekent op stabiele prijzen en ziet een opwaarts potentieel voor het aandeel Mosaic van 44%.

DowDuPont is een buitenbeentje in de favorieten van Bernstein. Het is namelijk en cyclisch chemie-aandeel. Maar nu de splitsing in drie bedrijven dit jaar eindelijk gaat plaatsvinden, verwacht de broker dat beleggers het aandeel op waarde gaan schatten. Die waarde ligt op $90 per aandeel, ofwel een opwaarts potentieel van zo’n 64%, meent Bernstein.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!