Updates

Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Tiplijsten Erik Klooster, 14 jan 10:10

Met stip genoteerd: 26 Nederlandse aandelen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen

Van de aan het Beursplein genoteerde aandelen hebben wij er 26 de afgelopen drie maanden een koopadvies gegeven. Het zijn aandelen die zijn opgenomen in onze Koerswijzer; niet de minste dus. 

Deels zijn het nieuwe adviezen, en deels bekrachtigingen van eerdere koopadviezen. U vindt ze hier overzichtelijk op een rij.

Elke week plaatsen wij op de website van Beleggers Belangen een overzicht van onze kooptips voor aandelen.

Bij toerbeurt zijn dat de kooptips voor Nederlandse aandelen op grond van fundamentele analyse, internationale aandelen met een fundamenteel koopadvies, kooptips voor Nederlandse aandelen op basis van technische analyse, en tot slot buitenlandse aandelen die wij technisch gezien van het label ‘kopen’ hebben voorzien.

Nu is het de beurt aan onze fundamentele kooptips voor Nederlandse aandelen.

Adviesverlaging

Onze tips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen voor uw favoriete aandelen.

Koopadviezen voortdurend gemonitord

De adviezen zijn de geldende adviezen; ze worden voortdurend gemonitord en zijn dus onverminderd van kracht. De teksten gaan terug naar de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan het fonds hebben besteed en zijn dus in tegenstelling tot de adviezen soms wel (enigszins) gedateerd.

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze huidige fundamentele koopadviezen voor Nederlandse aandelen.

ABN Amro
ABN Amro maakt favorietenrol waar (9 november)
De winst van ABN Amro is in het derde kwartaal verder opgelopen. De bank heeft de wind in de rug van de economische groei en plukt de vruchten van kostenmaatregelen.
Accsys
Accsys wil naar Azië (9  januari)
Houtveredelingsbedrijf Accsys bouwt mogelijk een fabriek in Maleisië. Accsys onderzoekt dit met partner Petronas Chemicals.
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize breidt uit in de VS (9 januari)
Ahold Delhaizes grootste Amerikaanse dochter, Stop & Shop, heeft King Kullen Grocery overgenomen.  Deze kruidenier heeft 37 vestigingen op Long Island.
AkzoNobel
Waardestrategie AkzoNobel werkt (17 oktober)
De kwartaalcijfers van AkzoNobel bewijzen het succes van de keuze voor waarde boven omzetgroei. Bij een stabiele omzet slaagt het verfbedrijf erin om een hogere winst te boeken.
ASMI
ASMI rekent op nieuw omzetrecord (1 november)
Chipmachinebouwer ASMI heeft een oerdegelijk kwartaal achter de rug. De omzetgroei was prima en we verhogen onze winsttaxatie voor het hele jaar.
ASML
ASML logenstraft doemverhalen over chipsector (17 oktober)
Zoals altijd was de verwachting voor het nieuwe kwartaal veel belangrijker dan de behaalde resultaten. En die is goed. ASML verwacht een omzet van €3 mrd in het vierde kwartaal.
Besi
Besi koopwaardig ondanks lagere omzet (29 oktober)
Besi heeft in het derde kwartaal een omzet van €116,7 mln behaald. Dat is een kwart minder dan het tweede kwartaal. Deze daling is niet buitengewoon.
BinckBank
Broker BinckBank is ook ‘gewoon’ een mooi aandeel (1 november)
De meeste beleggers associëren de naam ‘BinckBank’ met de online broker. Maar het betreft ook gewoon een mooi aandeel dat beleggers kunnen aankopen om er een fraai rendement mee te maken.
Boskalis Westminster
Herstel Boskalis laat op zich wachten (13 november)
Het laat-cyclische Boskalis merkt zoals verwacht nog weinig van de opleving in de offshore olie- en gasindustrie. Toch is het derde kwartaal al een stuk beter verlopen dan de eerste jaarhelft.
B&S Group
Groeimachine B&S Group blijft op stoom (19 november)
B&S Group slaagt erin om de omzet stevig op te voeren. Het is echter de vraag of de onderneming een goed antwoord vindt op de hoge gevoeligheid voor de koersschommelingen van de Amerikaanse dollar.
Flow Traders
Sterk uiteinde voor Flow Traders (31 december)
Het heeft er alle schijn van dat Flow Traders 2018 na een heel goede start ook sterk heeft afgesloten. Hierdoor ontstaat een aantrekkelijk instapmoment.
Fugro
Bodemprijs voor aandeel Fugro (10 januari)
Terwijl de resultaten van Fugro in 2018 eindelijk crescendo gingen, verloor het aandeel juist erg veel aan waarde. Té veel. Het is dus tijd voor een adviesverhoging. Maar niet alleen op basis van waardering.
Galapagos
Galapagos vult de pijplijn (8 januari)
Galapagos breidt de pijplijn van middelen tegen zeldzame longziekte IPF uit via een samenwerkingsverband met het Canadese Fibrocor. Onlangs werd al een Fase 3-onderzoek gestart met een eigen middel tegen deze aandoening. Deze studie wordt uitgebreid.
GrandVision
Mooie omzetgroei GrandVision (31 oktober)
GrandVision meldde een kwartaalomzetgroei bij dezelfde winkels van 5,1%. Dat was de basis voor een een knappe autonome omzetgroei van 5,7%.
Heineken
Heineken streeft naar breder aanbod én schaalvergroting (8 januari)
Bierbrouwer Heineken volgt een groeistrategie via diverse wegen. Dat heeft te maken met de vele doelgroepen die het bedrijf hoopt aan te spreken. Van jong tot oud, man en vrouw, met weinig of veel koopkracht.
Hunter Douglas
Hunter Douglas groeit sterk door (20 november)
Raambekleder Hunter Douglas is op weg een sterk 2018 neer te zetten. Het concern plukt de vruchten van de op volle toeren draaiende Amerikaanse economie en eerder gedane overnames. Nu de beurskoers nog.
Intertrust
Cijfers Intertrust vallen slecht (5 november)
De financiële resultaten over het derde kwartaal steken bij Intertrust wat mager af ten opzichte van het indrukwekkende tweede kwartaal. De negatieve marktreactie is echter behoorlijk overdreven.
Nedap
‘Nedap aantrekkelijk gewaardeerd’ (29 november)
Berenberg geeft een initieel koopadvies voor Nedap met koersdoel €65. Dat is bijna 60% boven de beurskoers. De eindmarkten van de technologiefabrikant worden volgens de bank gekenmerkt door de creatie van netwerken, platforms en ecosystemen.
NIBC
NIBC verdient meer aandacht (3 december)
Dankzij een prima derde kwartaal is NIBC hard op weg om de winst van vorig jaar in 2018 te verbeteren. De bank keert bovendien opnieuw een interim-dividend uit.
NN Group
Lastige tijden voor Nederlandse verzekeraars (2 januari)
Voor de Nederlandse verzekeraars was 2018 operationeel een degelijk jaar, dat op de beurs echter in mineur eindigde. De kwetsbaarheden van de verschillende bedrijven kwamen door uiteenlopende ontwikkelingen in de schijnwerpers te staan.
OCI
OCI klaar voor flinke eindsprint (20 november)
Kunstmest- en methanolfabrikant OCI maakt zich op voor een sterk vierde kwartaal. De nieuwe fabrieken draaien dan op volle toeren en de prijzen zijn ondertussen gestegen.
PostNL
Forse koersdaling maakt postbedrijf koopwaardig (8 januari)
We tippen een postbedrijf waarvan de koers de afgelopen twaalf maanden ruimschoots is gehalveerd als gevolg van magere resultaten. Nakende consolidatie in de markt kan het aandeel mogelijk van een behoorlijke impuls voorzien.
Royal Dutch Shell
Uitstekend derde kwartaal voor Shell (2 november)
Shell boekte in het derde kwartaal het beste resultaat in de afgelopen vier jaar. De verbeterde financiële positie is goed nieuws voor de financiering van de miljardeninvestering in Canadees gas.
SBM Offshore
SBM Offshore trekt stijgende lijn door (15 november)
SBM Offshore is goed gepositioneerd om verder van het herstel in de olie- en gasmarkt te profiteren. De oliedienstverlener voorziet zelfs iets meer winst voor heel 2018.
Vastned
Vastned scherpt outlook aan (31 oktober)
Vastned verwacht dat het directe beleggingsresultaat dit jaar uitkomt aan de bovenkant van de geprognosticeerde bandbreedte van €2,15-2,20 per aandeel. Het verwachte dividend van €2,05 wordt bevestigd.
Wolters Kluwer
Wolters Kluwers negenmaandscijfers brachten geen surprises (31 oktober)
Wolters Kluwer groeit gestaag, maar dat bleek nog niet duidelijk uit de kwartaalcijfers. De aandelenkoersreactie was licht negatief, maar dat is niet geheel terecht.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!