Updates

Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Tiplijsten Erik Klooster, 11 jan 10:00

Ter kennismaking: vier gratis verkooptips

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen

Maar liefst 26 belangrijke internationale aandelen hebben wij recent een verkoopadvies gegeven. Op basis van technische analyse hebben wij op dit moment geen hoge pet op van deze aandelen. 

Van deze 26 aandelen hebben wij er vier uitgekozen die we nu gratis beschikbaar stellen voor niet-abonnees. Dit ter kennismaking; wie weet smaakt het naar meer. De fondsen komen voor op een van de lange lijsten met verkooptips die Beleggers Belangen wekelijks op donderdag publiceert.

Twaalf maanden

De verkooptips worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën, met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Gisteren publiceerden wij in de categorie technische analyse: 26 buitenlandse aandelen met een verkoopadvies.

Kennismaken

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele verkooptips van die week een dag later ook voor hen open.

VANDAAG: TER KENNISMAKING – VIER GRATIS VERKOOPTIPS

Steun bij Airbus gesneuveld (14 december)
Airbus is onder de horizontale steunlijn op €93 terechtgekomen. Nog niet zo lang geleden hebben we het aandeel op ‘houden’ gezet, toen de koers uit een grote stijgende wigformatie zakte. Maar nu de horizontale steun is gesneuveld en ook de indicatoren negatief zijn geworden, moet het advies opnieuw worden verlaagd. En wel naar ‘verkopen’. Airbus heeft de afgelopen jaren een mooie opwaartse trend laten zien die begon onder de €50 en steeg tot boven de €110. Nu is het dus tijd om weer naar beneden te kijken. Ons eerste richtpunt is de horizontale steun op €82, waar de bodems van eind 2017 liggen. Hieronder ligt weer steun op €63. Toevallig bevinden deze lijnen zich op ongeveer een en tweede derde van de voorafgaande stijging. Vaak zien we dat een correctie van de vorige trend terugvalt op dergelijke percentages.

Danone wordt gedegradeerd (4 januari)
Danone is recent door de onderkant van een zijwaartse bandbreedte gevallen, met steun rond de €62 en weerstand op €67,50. Het advies wordt verlaagd naar ‘verkopen’. Als we de oude zijwaartse range omklappen, ontstaat een koersdoel van €56,50 (€62 minus €5,50). Danone heeft echter nog een mogelijke redding, namelijk de onderkant van een nog bredere zijwaartse beweging. Deze
beweging heeft een weerstand op €71 en een steun op €58. Hoewel dus een koersdoel geldt van €56,50, verwachten we niet dat Danone hier in één keer naartoe beweegt. Rond de €58 is belangrijke steun te verwachten. Pas onder de €58 ontstaat een echt negatief koersbeeld. Dan kan namelijk de brede zijwaartse beweging met een hoogte van €13 omgeklapt worden op de doorbraakkoers van €58. Er ontstaat dan een koersdoel van €45. Maar zover is het nog niet.

Wilde rit voor Exxon Mobil (4 januari)
ExxonMobil heeft een bizarre koersbeweging achter de rug. De koers brak in de zomer opwaarts uit een dalend trendkanaal, waarna ook een hogere top werd neergezet. De MACD was toen ook al enkele weken boven de nullijn. En tijdens de vorming van de hogere top liet het 40-weeks gemiddelde nog even een opwaartse krul zien. Dit leverde toen een koopsignaal op. Maar de stijging zette niet door. Sterker nog, er was sprake van een ‘bull trap’. Dat is een valse opwaartse uitbraak. Vaak is dit een voorbode van onheil en dan moeten beleggers eigenlijk hun visie weer volledig draaien, in dit geval van positief naar negatief. Aanvankelijk hebben we het advies eerst gedraaid naar ‘houden’, om af te wachten of de horizontale steun op $72 zou houden. Inmiddels weten we dat hier geen steun is gevonden. ‘Verkopen’ dus.

Vers verkoopadvies voor Teva (10 januari)
Lange tijd hebben we bij Teva rekening gehouden met de vorming van een omgekeerde hoofd-en-schoudersformatie. De linkerschouder van dit patroon vormde zich al medio 2017 en de kop eind dat jaar. De rechterschouder heeft meer tijd in beslag genomen en vormde zich gedurende het eerste kwartaal van 2018. Maar uiteindelijk wist de koers niet door de stijgende neklijn te breken. Na de vorming van de rechterschouder ging de koers omhoog, maar hij ketste af op de neklijn. Daarna ontstond een dalend trendkanaal, waar de koers recent uit is gezakt. Dat duidt doorgaans op versnelling van de daling. We moeten daarom het advies verlagen naar ‘verkopen’. Ook de indicatoren zijn inmiddels negatief gedraaid, hoewel het 40-weeks gemiddelde nog zo goed als vlak loopt. Het eerste koersdoel is nu de bodem van eind 2017 op $10.

De meest recente andere gratis koop- en verkoopadviezen:

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.