Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
image description
Advies Peter Schutte, 11 dec 2018 09:50

Harde klappen voor Randstad

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen

Beleggers vrezen een terugval van de wereldeconomie en dat raakt fondsen in de cyclische uitzendbranche. Randstad verloor dit jaar al een kwart van zijn waarde.

Uitzender Randstad doet het met een verlies van zo’n 25% dit jaar een stuk slechter dan de AEX, die circa 8% in de min staat. Sectorgenoten Adecco (-34%) en Manpowergroup (-42%) brengen het er dit jaar nog veel beroerder vanaf. Randstad noteert op de huidige koers van €39 tegen een koers-winstverhouding van 8,7. Voor Adecco en Manpower spreken we over een k/w van respectievelijk 9,6 en 8,5.

Met name Randstad is een goede dividendbetaler. Het keert de helft van de nettowinst uit. Mogelijk wordt dat nog meer, indien de schuldratio dit jaar onder de 1 eindigt. Eventueel besluit Randstad om eigen aandelen in te kopen. Door de gedaalde koers wordt dat steeds aantrekkelijker. Het reguliere dividend rendeert al 5,8%. De vraag is of we het aandeel nu gelijk moeten kopen.

Groei onder druk

Gedurende het jaar hebben we de autonome groei bij Randstad zien dalen van 7,4% in het eerste kwartaal naar 5,0% in kwartaal twee tot 2,7% in het derde kwartaal. Vooral in belangrijke landen als Duitsland en Frankrijk, tezamen goed voor een kwart van de concernomzet, viel de groei fors terug. Bij onze oosterburen was in het derde kwartaal zelfs sprake van een krimp van 2%. Voor het lopende vierde kwartaal voorzag Randstad in deze landen geen herstel. In Duitsland voelt Randstad de zwakte van de auto-industrie, die goed is voor driekwart van de omzet aldaar. Wel goed gaat het nog in de Verenigde Staten en in de rest van de wereld.

Vooral door kostenbesparingen wist Randstad er nog een hoger resultaat uit te persen. Er zal echter ook stevig geïnvesteerd moeten worden in voortgaande digitalisering. Voor 2019 zal de vergelijkingsbasis sterk zijn. Voorts zal de gehele uitzendsector in Frankrijk de verdere negatieve gevolgen voelen van het volledig afschaffen van de fiscale voordelen op het in dienst nemen van personeel. De waardering van het aandeel Randstad is laag, maar druk op de resultaten lijkt de komende jaren aannemelijk. Vanwege het goede dividend adviseer ik de stukken in bezit te houden.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!