Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Karel Mercx, 29 nov 10:14

Beurzen vandaag: grootste koersstijging in acht maanden tijd voor Dow

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

Amerikaanse aandelen lieten gisteren de grootste eendaagse stijging zien in acht maanden tijd. Het enthousiasme van de Amerikaanse beleggers sloeg echter niet helemaal over naar Europa. De meeste Europese indices staan slechts een paar tiende procenten hoger.

NEDERLAND

De AEX stond vanochtend 3 punten hoger dan het slot van gisteren, op 523. Dit is een winst van 0,6%, wat het totale jaarverlies brengt op 4,2%. De AMX, waarin de minder grote bedrijven vertegenwoordigd zijn, opende 1,1% hoger op 708 punten. Dit is 8 punten hoger dan het slot van gisteren. Het jaarverlies van de AMX staat op 15,3%.

Bronnen hebben tegen het FD gezegd dat bandenfabrikant Michelin in de race is om het onderdeel Telematics te kopen van TomTom. Het aandeel TomTom opent 1,8% hoger.

Unilever meldde vanochtend dat zijn ceo Paul Polman zal worden opgevolgd door Alan Jope. Die is nu nog eindverantwoordelijk voor de divisie persoonlijke verzorging. Het aandeel opende onveranderd.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30:

 1. ASM International +3,2%
 2. Takeaway.com +2,8%
 3. OCI +2,6%

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30:

 1. WDP -3,4%
 2. Shell -0,5%
 3. Flow Traders -0,1%

EUROPA

De Eurostoxx50 opende om 09:30 22 punten of 0,7% hoger. Het jaarverlies nam af tot 8,9%.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30:

 1. AB InBev +2,7%
 2. ASML 2,1%
 3. Schneider Electric 2,0%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30:

 1. Total -0,4%
 2. Münchener Rück -0,4%
 3. BASF -0,2%

VERENIGDE STATEN

Jerome Powell, de voorzitter van de centrale bank van de Verenigde Staten, zei gisteravond dat de Amerikaanse rente vlak onder het neutrale renteniveau zit. Beleggers maakten hieruit op dat de rente niet veel verder meer verhoogd zal worden. De rentefutures laten zien dat er nog één renteverhoging aankomt. Dit is een stuk minder dan beleggers eerst dachten.

De Dow Jones steeg met 2,5%. Dit was de grootste stijging van de afgelopen acht maanden. De beste aandelen waren gisteren de cyclische aandelen. De Dow Jones staat over 2018 2,6% in de plus, omgerekend naar euro’s is dit 11,3%.

Grootste stijgers Dow Jones:

 1. Caterpillar +5,0%
 2. Boeing +4,9%
 3. Visa +4,0%

Grootste dalers Dow Jones:

 1. Dow DuPont 1%

AGENDA

GRAFIEK VAN DE DAG

In de grafiek van de dag staat de totale waarde in Amerikaanse dollars van alle 43.000 bedrijven die wereldwijd een beursnotering hebben. Ondanks de mooiste Amerikaanse beursdag in acht maanden staan de koersen in 2018 een stuk lager dan in het begin.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!