Updates

Aandelen Nederland

BinckBank

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
image description
Opinie Harry Geels, 21 nov 14:30

Ik zit met flink verlies in Comgest Growth China. Wat moet ik doen?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

BinckBank

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden

De Chinese aandelenbeurzen hebben een flinke klap gehad nadat Trump een handelsoorlog had aangekondigd. Het Comgest Growth China is daarbij harder gestraft dan veel andere fondsen.

Flink verlies Comgest Growth China

Daaraan liggen grofweg twee zaken ten grondslag. Allereerst verlegde het fonds zijn focus van ‘Greater’ China naar China alleen. Over het algemeen merken we dat bij onze fondsrankings Greater China-fondsen iets hoger eindigen dan China Hongkong-fondsen. Door een groter universum is er meer ‘cherry picking’ mogelijk.

 

Ten tweede hanteert het fonds een groeistijl. Groeiaandelen hebben het, na de sancties van Trump, wat moeilijker gehad dan waardeaandelen. Het langetermijntrackrecord van het fonds is zonder meer goed te noemen, ook al blijft het fonds dit jaar onder de benchmark. Er is sprake van een ervaren team, met een gedegen beleggingsbeleid. Het Franse Comgest staat bovendien bekend als een goed beleggingshuis voor opkomende markten. De beleggingsbenadering – met nadruk op kwaliteit, groei en geconcentreerde portefeuilles – zorgt echter bij tijd en wijle wél voor flinke afwijkingen van de index. Wie gelooft in China heeft met dit fonds niettemin een prima belegging.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!