Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
kopen
image description
Opinie Menno van Hoven, 21 nov 2018 13:15

Ik krijg hoogtevrees van McCormick. Is dat terecht?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
kopen

De Amerikaanse producent van specerijen en kruiden McCormick – in januari 2015 kooptip in het Dividend E-magazine op $73,86 – doet het uitstekend op de beurs en noteert vlakbij de hoogste koers ooit van iets meer dan $150 die begin november werd aangetikt.

Met name in 2018 (+46%) doet McCormick het zeer goed, helemaal vergeleken met andere aandelen uit de sector Consumer Staples. Met een geschatte k/w van 30 is het aandeel aan de prijs en is terughoudendheid geboden. Voor het lopende boekjaar, dat eindigt in november, rekenen analisten op een 13% hogere omzet van $5,46 mrd. De sterke groei is voor een belangrijk deel te danken aan de vorig jaar voor $4,2 mrd overgenomen Food activiteiten van Reckitt-Benckiser.

De organische groei van McCormick ligt op jaarbasis zo rond de 4%. Beleggers mogen de komende jaren rekenen op een omzetgroei van 3-4% in combinatie met een jaarlijkse winstgroei van 7-8%. Met dat in het achterhoofd is de huidige waardering pittig, zeker gezien het relatief lage dividendrendement van 1,4%. Een stoploss of (gedeeltelijke) winstneming is op dit moment zeker niet onverstandig. Voor de zeer lange termijn kan het aandeel wel worden aangehouden.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!