Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Opinie Karel Mercx, 16 nov 2018 10:00

Twee jaar Academy: de praktijk werkt zoals de theorie

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

Afgelopen oktober vierde de Beleggers Belangen Academy zijn tweede verjaardag. In deze special kijken wij terug naar de rendementen die de afgelopen twee jaar zijn behaald door onze vier ijkpersonen.De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten, de strubbelingen tussen Italië en de Europese Unie over de Italiaanse begroting en de onderhandelingen over de brexit die nog steeds moeizaam verlopen, zorgden in oktober voor fikse koersdalingen op de internationale beurzen. Sommige indices hadden de slechtste maand van de afgelopen tien jaar. Onze ijkpersonen moesten allemaal flink terug in rendement.

Risico

Het doet ons deugd dat de portefeuilles wel zo presteerden als verwacht. Floris is bijvoorbeeld de jongste ijkpersoon en heeft daardoor de langste beleggingshorizon. Hij kan flink risico nemen omdat aandelen op lange termijn altijd weer herstellen. Koersdalingen zijn daarnaast voor hem ook aantrekkelijk. Hij zal immers in de toekomst meer geld gaan beleggen en lagere koersen betekenen een aantrekkelijker instapmoment. Het hoge risico op korte termijn leidde ertoe dat de portefeuille van Floris in oktober hard onderuit ging.
Erik daarentegen heeft zijn vermogen al opgebouwd. Voor hem is juist belangrijk dat zijn vermogen in stand blijft en dat hij van het inkomen uit de portefeuille kan leven. De posities van Erik gingen in oktober het minste onderuit. Het is fijn dat de praktijk hetzelfde werkt als de theorie.

Nieuwe opleidingen

We zijn nu twee jaar bezig met de Academy en hebben vorige maand een aantal nieuwe opleidingen gelanceerd op het gebied van dividendbeleggen, opties, technische analyse en ETF’s & beleggingsfondsen. De opleidingen zijn voor de abonnees van Beleggers Belangen gratis te volgen. U gaat hiervoor naar www.beleggersbelangen.nl en kijkt onder het tabblad Academy. Wij hebben hier ook een forum gecreëerd. Hier kunt u al uw vragen over beleggen stellen en de experts van Beleggers Belangen zullen hierop antwoorden.

Wilt u meer informatie over de Beleggers Belangen Academy, mail dan naar beleggersbelangenacademy of bel met 020 224 80 32.


Lees ook de andere artikelen uit de special over de Beleggers Belangen Academy:

Vier nieuwe opleidingen bij de Beleggers Belangen Academy

Kwakkelende techreuzen nog geen groot gevaar

IJkpersoon Maarten houdt zijn vermogen in stand

IJkpersoon Floris voelt de risico’s

IJkpersoon Erik heeft last van de rente in de VS

IJkpersoon Roos nog iedere dag blij met haar techaandelen

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.