Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Opinie Menno van Hoven, 1 nov 2018 10:40

Beurzen vandaag: ING, Shell en ASMI

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen

Amsterdam opent hoger op een drukke dag met cijfers van zwaargewichten als ING en Shell. Grote uitschieter is AMX-aandeel ASM International, met een plus van ruim 10%.

NEDERLAND

De AEX noteert in de ochtendhandel licht hoger na cijfers van onder meer Shell, ING en ASMI. Zwaargewicht Shell opende hoger na derdekwartaalcijfers met een winst die het hoogste niveau in vier jaar tijd bereikte. De operationele kasstroom liep met 60% op tot $12,1 mrd. Wel kwam de nettowinst iets lager uit dan verwacht en werd een hogere opening al snel ingeruild voor een klein koersverlies. Mede-zwaargewicht ING is vandaag de grootste AEX-stijger door een hoger dan verwachte winst over het laatste kwartaal.

Ook onder meer Intertrust, ArcelorMittal en AMG staan in de schijnwerpers na cijfers. AMG plust ruim 7% na een omzetstijging van 27% tot ruim $328 mln in het derde kwartaal en een outlook die uitgaat van een ebitda van meer dan $200 mln in 2018.

Eén aandeel steekt er vandaag met kop en schouders bovenuit en dat is ASM International. ASMI laat met +15,9% een dubbelcijferige koerswinst zien na sterke cijfers over het derde kwartaal, met een omzet van €195,7 mln tegen de eerdere prognose van €180-200 mln. Belangrijk was vooral de sterke outlook, met een verwachte omzet van €220-250 mln voor het vierde kwartaal. 

Grootste stijger AEX/AMX om 09:45 uur:

 • ASMI +15,9%
 • AMG +7,4%
 • ING +4,6%

Grootste dalers AEX/AMX om 09:45 uur:

 • Intertrust -3,5%
 • Fugro -1,6%
 • Eurocommercial Properties -1,4%

EUROPA

Ook elders in Europa zien we kort na opening hogere beurskoersen, met een plus van zo’n 0,2% voor de Eurostoxx50-index. Grote individuele uitschieters zijn er vandaag eigenlijk niet. Grootste stijger is ook hier ING, op ruime afstand gevolgd door de Spaanse sectorgenoot Banco Santander. De grootste daler is het Franse oliebedrijf Total, dat in het kielzog van Shell 1,5% inlevert. Overigens doet Total het dit jaar op de beurs nog altijd een stuk beter dan Shell (+0,4% exclusief dividend) met een koerswinst van 11%.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:50 uur:

 • ING +4,6%
 • Banco Santander +1,4%
 • Volkswagen +1,3%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:50 uur:

 • Total -1,5%
 • Eni -0,9%
 • Deutsche Telekom -0,5%

VERENIGDE STATEN

De Amerikaanse beurzen kenden gisteren opnieuw een uitstekende dag, met een plus van 1% voor de Dow, die sloot op iets minder dan 25.116 punten. Net als dinsdag was Caterpillar opnieuw een van de grootste stijgers, samen met creditcardgigant Visa, dat het koersverlies van een dag eerder weer volledig wegwerkte met +3,8%. Grootste daler was retailer Walmart, die 2,1% inleverde zonder dat daar specifiek nieuws aan ten grondslag lag. General Electric, dat eerder dit jaar werd verwijderd uit de Dow, zakte na een hogere opening dankzij een adviesverhoging door UBS intraday toch weer weg naar een dieptepunt van minder dan $10. 

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Visa +3,8%
 • Caterpillar +3,3%
 • Goldman Sachs +2,8%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Walmart -2,1%
 • Verizon -1,9%
 • McDonald’s – 0,9%

GRAFIEK VAN DE DAG

Het aandeel General Electric sloot woensdag uiteindelijk 0,8% lager, op $10,10, maar zakte intraday wel voor het eerst in jaren onder de grens van $10 met een laagste koers van $9,80. De handelsdag begon goed voor GE, nadat UBS het advies had verhoogd van ‘houden’ naar ‘kopen’. Dinsdag kondigde GE aan het dividend te verlagen naar 1 cent per kwartaal. Daarmee ontvangen aandeelhouders net zoveel als ruim 40 jaar geleden, toen het jaarlijkse dividend ook 4 cent bedroeg.

AGENDA

Inkoopmanagersindex verwerkende
industrie Nederland, oktober (verwacht:
58,4; vorig: 59,8)

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!