Updates

Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
image description
Opinie Michiel Pekelharing, 30 okt 15:00

Wat is een goed alternatief voor de SPDR S&P Biotech ETF?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden

De SPDR S&P Biotech ETF die in Beleggers Belangen nr. 41 werd getipt, is als gevolg van gewijzigde ETF-wetgeving niet verhandelbaar bij veel banken en brokers.

Er zijn weliswaar verschillende Europese biotech-ETF’s, maar die komen niet of nauwelijks voor in het beleggingsassortiment van de grootbanken. Het is dan ook het overwegen waard om als alternatief voor het Pictet Biotech Fonds te kiezen. Hierin kan wel belegd worden via ABN Amro, ING, Rabobank en brokers.

Focus op oncologie, Alzheimer en Parkinson

Een voordeel van dit fonds is dat het een betere mix biedt van grote biotechreuzen en kleinere, veelbelovende bedrijven dan bij een marktgewogen ETF bestaat. De beheerders leggen de nadruk op marktsegmenten waarin grote doorbraken worden verwacht, zoals oncologie en ziektes zoals Alzheimer en Parkinson.

Een nadeel van het fonds zijn de lopende kosten van 1,2%, die beduidend hoger liggen dan de circa 0,4% die gebruikelijk is bij ETF’s. Ondanks een gemiddeld rendement van ruim 15% over de afgelopen acht jaar, blijft het fonds door deze kosten net achter bij de MSCI Biotech Index.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!