Updates

Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Opinie Peter Schutte, 29 okt 2018 11:49

Beurzen vandaag: onzekere beursweek start met storing Euronext

0 0 Leestijd ongeveer

Na de uiterst turbulente beursdagen van afgelopen week kijken beleggers reikhalzend uit naar enige lichtpuntjes. Vraag is waar die vandaan moeten komen. De markt is zo negatief dat er al winstdalingen voor 2019 worden ingeprijsd.

Beleggers zitten waarschijnlijk het meest te wachten op meer toenadering tussen de EU en Italië over diens begroting. Veel bedrijfsnieuws is er vandaag niet. De rest van de week zit wel vol met kwartaalrapportages. En of er al niet onzekerheid genoeg is, konden de beurzen van Euronext vanmorgen niet open vanwege een storing. Aanvankelijk stonden de openingsindicatoren nog in het groen, maar dat sloeg rond 9.30 uur om in een kleine min. Om 10.20 uur kon er pas weer gehandeld worden en werd toch nipt met winst geopend.

NEDERLAND

Het Oostenrijkse biotechfonds Themis Biosciences wil vanaf 9 november via Euronext Amsterdam verhandelbaar worden. Het bedrijf richt zich op infectieziekten en kanker. Particuliere beleggers kunnen ook aan de beursgang meedoen. Analisten van de Duitse vermogensbeheerder Berenberg zien nog altijd veel potentieel in lichtbedrijf Signify. Het aandeel kreeg vrijdag een zware afstraffing van beleggers, maar Berenberg blijft bij het koopadvies met koersdoel €33. Het aandeel sloot vrijdag op €19,10 en noteerde om 10.30 u €19,30. Evenals vrijdag, eist TomTom ook vandaag de aandacht weer op. Er gaan geruchten dat partijen een bod op het hele bedrijf overwegen. Analisten van ING verbaast dit niet. Zij vinden dat de huidige koers weinig langetermijnpotentieel verdisconteert.

Grootste stijgers AEX/AMX om 10.30 uur:

 • TomTom +7,7%
 • Bam +5,2%
 • Adyen +3,0%

Grootste dalers AEX/AMX om 10.30 uur:

 • IMCD -1,3%
 • Unilever -1,2%
 • Ahold Delhaize -1,1%

EUROPA

Ook geen koersvorming dus voor de Eurostoxx50 tot vanmorgen 10.20 uur. Ratingbureau S&P verlaagde dit weekend de outlook voor Italië naar ‘Negative’. De kredietrating blijft voorlopig nog wel twee stappen verwijderd van junk. HSBC boekte over het derde kwartaal een winstgroei van 28% tot $5,9 mrd, een stuk beter dan de voorziene $5,6 mrd. Het Spaanse Bankia rapporteerde een kwartaalwinst van €229 mln, wat eveneens beter is dan de markt had voorzien. Energiefondsen presteerden naar behoren, en ook de autosector lag er goed bij.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 10.35 uur:

 • Nokia +3,8%
 • Eni +3,6%
 • Engie +2,4%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 10.35 uur:

 • Vinci -3,0%
 • Safran -2,7%
 • Airbus -2,4%

VERENIGDE STATEN

De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag flink lager gesloten. De Dow Jones daalde 1,2%, de S&P500 sloot 1,7% lager en de Nasdaq noteerde 2,1% in de min. De koersen hadden te lijden onder de tegenvallende resultaten van techreuzen Amazon (-7,8%) en Alphabet (-2,2%), het moederbedrijf van Google. Zij publiceerden donderdagavond nabeurs hun kwartaalcijfers. Ook de handelsperikelen tussen de VS en China speelden weer op. De macro-economische cijfers waren gemengd. De groei van de Amerikaanse economie over het derde kwartaal van 2018 was iets beter dan voorzien. Daarentegen daalde het consumentenvertrouwen harder dan verwacht.

De sterkste stijger in de Dow Jones was chipmaker Intel, diet in het derde kwartaal van 2018 een hoger dan verwachte winst en omzet boekte. Zonder directe aanleiding daalde Home Depot bijna 4%. Beleggers vrezen kennelijk een verdere afkoeling van de huizenmarkt.

Colgate-Palmolive (-6,1%) boekte een lagere omzet dan voorzien en datzelfde gold voor bandenfabrikant Goodyear (-1,4%). Snap verloor maar liefst 12,2%. Het aantal gebruikers van de app Snapchat was in het derde kwartaal lager dan in het tweede kwartaal.

Grootste stijgers in Dow Jones:

 • Intel Corp  +2,7%
 • Walgreen Boots Alliance +0,7%
 • Merck & Co +0,6%

Grootste dalers in Dow Jones:

 • Home Depot -3,9%
 • Cisco Systems -2,7%
 • American Express -2,3%

GRAFIEK VAN DE DAG: TOMTOM

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!