Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Opinie Christian Slagter-Koster, 18 okt 2018 09:30

Analisten in de wolken over Microsoft

0 0 Leestijd ongeveer

Microsoft wordt door velen gezien als een van de grondleggers van de moderne IT. Het Amerikaanse bedrijf heeft met onder meer besturingssysteem Windows en spelcomputer Xbox sterke marktposities in handen.

Afgelopen week leed het Amerikaanse bedrijf een verlies met het heengaan van medeoprichter Paul Allen, die overigens wegens ziekte al sinds 1983 geen actieve rol meer had binnen Microsoft.

Door de jaren heen heeft Microsoft diverse hardwareprojecten geïnitieerd om de concurrentie aan te gaan. Zo werd Nokia overgenomen om op de smartphonemarkt een vuist te maken tegen Google’s Android en Apple, maar is dit project inmiddels lamgelegd en zijn Nokia’s smartphoneactiviteiten doorverkocht.

Top vijf hardwareproducenten

Canalys voorspelt dat het einde van Microsofts Surface-producten ook nabij is, ondanks dat de laptops en tablets marktaandeel winnen. Volgens Gartner behoort Microsoft in de VS met een marktaandeel van 4,1% tot de top vijf PC hardwareproducenten. Canalys vindt het echter vanwege de lage marges onlogisch dat Microsoft Surface-producten produceert, aangezien het bedrijf veel meer verdient aan software- en cloudoplossingen.

De eerder dit jaar aankondigde overname van GitHub lijkt dan ook veel logischer, waarmee Microsoft beter de concurrentie aan kan gaan met de clouddiensten van Amazon. De marktwaarde van de cloud zal naar verwachting de komende jaren groeien tot $277 mrd in 2021.

Azure

Macquarie Research denkt dat Microsoft in deze markt een sterke positie kan innemen. De robuuste inkomsten die het bedrijf de afgelopen twee kwartalen rapporteerde waren volgens de analisten voor een groot deel te danken aan de inkomstengroei van zijn clouddienst Azure. Op 24 oktober presenteert het bedrijf zijn resultaten over het eerste kwartaal van het boekjaar 2019.

Gamingsector

Macquarie Research verwacht dat Microsoft het positieve momentum vasthoudt. Daarnaast negeert het bedrijf allerminst de gamingsector, die volgens Macquarie Research over drie jaar zal zijn gegroeid tot een marktwaarde van $180 mrd. De analisten hebben daarom het advies voor Microsoft verhoogd van ‘neutral’ naar ‘overweight’ en het koersdoel van $106 naar $121.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!