Updates

Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
image description
Advies Jaap Barendregt, 17 okt 2018 17:00

Slecht kwartaal voor Danone

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Onze veronderstellingen over Danone zijn uitgekomen. De autonome omzetgroei groei bij Medische- en Babyvoeding is vooral door minder vraag vanuit China in het derde kwartaal omgeslagen in een daling (-1,5%).

Bij de verreweg grootste divisie Zuivel blijft de autonome omzetgroei met een door mij geschatte 1% laag. De Waterdivisie kende met 6,4% wel een grote autonome omzetgroei. Dat is knap. De totale kwartaalomzet daalde met 4,4%, naar €6186 mln. Daarbij speelden verslechterde wisselkoersen een grote rol. De autonome omzetgroei van alle activiteiten tezamen kwam in het kwartaal namelijk uit op 1,4%.

Advies over Danone

Die 1,4% was mager, bij een volumegroei van -1,9%. Het waren dus weer de prijsverhogingen die het voor Danone moesten doen. Ik ben van mening dat het bedrijf niet lang met prijsverhogingen de omzetgroei kan blijven stimuleren. Daar komt een einde aan. In Marokko heeft een mogelijke prijsverhoging bij Zuivel al  tot een consumentenboycot geleid.

Met die 1,4% beleefde Danone een van de slechtste kwartalen sinds 2009. En ik vrees dat het vierde kwartaal ook die kant opgaat, doordat bovengenoemde ontwikkelingen blijven spelen. Ondanks de relatief lage k/w van 17,4 vergeleken met Unilever (19,9) en Nestlé (20,5), blijft die k/w aan de hoge kant door de slechtere operationele gang van zaken. Ik handhaaf daarom het verkoopadvies. Onderstaande grafiek toont ook aan dat de koersprestaties ondermaats zijn.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!