Updates

Aandelen Internationaal

Lufthansa

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
image description
Opinie Hildo Laman, 12 okt 2018 10:25

Beurzen Vandaag: probleem Heineken in India

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Lufthansa

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen

Het belangrijkste nieuws op deze laatste dag van een turbulente beursweek: Heineken heeft kopzorg vanwege een deelneming in India en Intel verkoopt aandelen ASML.

NEDERLAND

De AEX maakte vanmorgen een deel van het verlies goed, met een stijging van 0,6%. Er was geen groot nieuws vanochtend. Wel was er een bericht over Heineken: de Indiase mededingingsautoriteit heeft een inval gedaan bij de brouwers AB InBev, Carlserg en United Breweries. Heineken heeft een belang van 43% in de laatstgenoemde brouwerij. De brouwers worden beschuldigd van het maken van illegale prijsafspraken. Het aandeel reageerde amper op dit nieuws. Verder werd bekend dat Intel aandelen ASML heeft verkocht. De deelneming in ASML was een aantal jaar geleden een beloning voor investeringen die drie klanten, Intel, Samsung en TSMC, in ASML hebben gedaan voor onderzoek en ontwikkeling. Alle drie hebben de afgelopen jaren al aandelen ASML verkocht. Ten slotte moet biotechbedrijf Kiadis langer wachten op goedkeuring van een medicijn.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.30 uur:

Grootste dalers AEX/AMX om 09.30 uur:

EUROPA

De Euro Stoxx 50 index staat ongeveer 0,9% hoger vanmorgen. Luxegoederenverkoper Kering herstelde iets van de grote verliezen van de afgelopen weken. Ook Bayer herstelt net als gisteren van koersdalingen eerder dit jaar.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

  • Kering +3,6%
  • Schneider Electric +2,2%
  • Bayer +1,9%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

  • Fresenius -0,5%

VERENIGDE STATEN

De Amerikaanse Dow Jones index verloor gisteren 2,1%. Het was opvallend dat aandelen die de naam hebben defensief te zijn, zoals Pfizer en ExxonMobil, bij de grootste dalers staan, terwijl bijvoorbeeld een cyclisch aandeel als DowDuPont met maar 0,5% zakte. De verklaring is waarschijnlijk de angst voor verder stijgende rente. Bij een hogere rente zijn dividendaandelen (zoals Exxon en Pfizer) een minder aantrekkelijk alternatief dan bijvoorbeeld een spaarrekening of obligatie. De deze week gedaalde olieprijs zal de oliereuzen ook geen goed gedaan hebben.

Grootste stijgers Dow Jones:

  • Geen stijgers

Grootste dalers Dow Jones:

GRAFIEK VAN DE DAG

Morgen speelt het Nederlands elftal tegen Duitsland. Dat zal niet makkelijk worden. Op de beurs wint Nederland dit jaar in ieder geval wel, al is het een gevalletje ‘in het land der blinden…’ De AEX-index staat dit jaar zo’n 5% lager, terwijl de DAX-index een daling van meer dan 10% voor de kiezen heeft gekregen. En dan is bij de DAX het dividend er nog bij opgeteld ook. De problemen van de autobouwers in Duitsland zijn een voor de hand liggende verklaring voor het verschil.

 

AGENDA

12:45 JPMorgan Chase & Co, 3e kwartaalresultaten

16:00 VS, Michigan consumentenvertrouwen oktober; verwacht 100,4, vorig 100,1

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!