Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
image description
Tip Terugblik Hildo Laman, 8 okt 2018 10:49

Tip Terugblik: Intuitive Surgical

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden

Het aandeel Intuitive Surgical is een van de betere tips geweest van de afgelopen tijd, met een jaarrendement van 56,7%. De resultaten van het bedrijf zijn ook aanhoudend goed. De omzet is in de eerste helft van dit jaar met 22% toegenomen. De winst per aandeel is zelfs meer dan verdubbeld en het is aannemelijk dat de groei de komende tijd doorzet. Alle reden dus om enthousiast te zijn over het bedrijf, zou je denken.

Maar de koers is zover opgelopen, dat ik er zelf inmiddels wat anders tegenaan kijk. Het aandeel is sinds 1 januari 2017 met maar liefst 137,6% gestegen. Toen ik dit aandeel tipte een jaar geleden, bedroeg de k/w iets meer dan 50. Op basis van de geschatte winst voor dit jaar is de k/w richting de 60. Normaal gesproken zakt de koers-winstverhouding van een groeiend bedrijf in de loop der tijd door de toenemende winst, of blijft min of meer op hetzelfde niveau.

Advies Intuitive Surgical

Voor beleggers die het aandeel niet in bezit hebben, vind ik het huidige koersniveau te hoog. Het potentieel rendement weegt niet op tegen het risico. Voor beleggers die op een veel lager koersniveau zijn ingestapt ligt die verhouding anders. Daarom is mijn advies nu ‘houden’. Als de koers de komende tijd een stuk terugvalt, zou dat een koopmoment kunnen zijn. Als het verder stijgt, is dat gunstig voor de huidige beleggers. Zittende aandeelhouders van Intuitive kunnen ook overwegen om een gedeelte van de aandelen te verkopen, en zodoende een deel van de winst veilig te stellen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.