Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
image description
Tiplijsten Erik Klooster, 8 okt 2018 09:13

Negentien internationale kooptips voor uw portefeuille

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden

Voor negentien internationale Koerswijzer-aandelen hebben wij de afgelopen drie maanden kooptips gegeven. Uiteenlopend van Allianz tot Walmart. De aandelen hebben met elkaar gemeen dat we er de komende twaalf maanden rendement op verwachten.

Als we een beleggingshorizon van twaalf maanden in acht nemen, verwachten we dat deze aandelen koerswinst laten zien.

Overzicht kooptips

Elke week plaatsen wij op de website van Beleggers Belangen een overzicht van onze kooptips voor aandelen.

Bij toerbeurt zijn dat de kooptips voor Nederlandse aandelen op grond van fundamentele analyse, internationale aandelen met een fundamenteel koopadvies, kooptips voor Nederlandse aandelen op basis van technische analyse, en tot slot buitenlandse aandelen die wij technisch gezien van het advies ‘kopen’ hebben voorzien.

Adviesverlaging

Nu is het de beurt aan onze fundamentele kooptips voor internationale aandelen. Onze tips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Advieswijzigingen

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen van uw favoriete aandelen.

Voortdurend gemonitord

De adviezen zijn de geldende adviezen; ze worden voortdurend gemonitord en zijn dus onverminderd van kracht. De teksten gaan terug naar de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan het fonds hebben besteed en zijn dus in tegenstelling tot de adviezen soms wel (enigszins) gedateerd.

Huidige fundamentele adviezen

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze jongste fundamentele adviezen voor buitenlandse aandelen.

Allianz
Allianz laat zich niet van de wijs brengen (3 augustus)
Eenmalige factoren zetten tijdelijk een rem op de groei van Allianz. Het Duitse verzekeringsconcern ligt voorlopig prima op koers om de eigen doelen voor 2018 in te gaan lossen.
Apple
Haperende iPhoneverkoop hindert Apple niet (1 augustus)
Apple boekte het afgelopen kwartaal een maar liefst 25% hogere nettowinst en ook de vooruitzichten zijn prima. Alle reden voor een adviesverhoging.
BHP Billiton
Onzekerheid neemt toe voor mijnbouwers (23 juli)
Mijnbouwers bevinden zich in een moeilijke fase, die voor een belangrijk deel te wijten is aan de sterke dollar. Fundamenteel blijft het toekomstperspectief van de grote vier sterk, maar allemaal hebben ze te kampen met het vooruitzicht van hogere volatiliteit.
BP
BP onderscheidt zich van concurrenten (19 september)
De opgelopen olieprijs dient als goede steun voor bedrijven in de olie- en gasindustrie. Uit het rijtje buitenlandse oliegiganten BP, Exxon Mobil en Total, springt BP er positief uit. Reden voor een adviesverhoging.
Disney
Ombouw Disney krijgt vorm (8 augustus)
Disney heeft een bod gedaan op Fox (film en tv-zenders) om nog meer inhoud te kunnen bieden aan de streamingdiensten en een steviger antwoord te geven op de bedreiging door Netflix. Het wachten bij de afronding van die overname is op toestemming van de toezichtsautoriteiten.
Eon
Voorzichtigheid Eon valt niet goed (8 augustus)
De kwartaalcijfers van het Duitse Eon liggen per saldo net iets hoger dan verwacht. Het is dan ook een tegenvaller dat het concern de prognose voor heel 2018 niet durft te verhogen.
Glencore
Zorgen ondanks winstrecord Glencore (8 augustus)
Sinds begin 2018 verloor mijngroep Glencore iets meer dan een zesde van zijn beurswaarde. In de periode tussen januari en juli behaalde het concern desondanks een aangepaste bedrijfswinst van $8,27 mrd, 23% meer dan een jaar eerder.
Goldman Sachs
Goed kwartaal en topwissel voor Goldman Sachs (17 juli)
De omzet van Goldman Sachs is in het tweede kwartaal met 19% gestegen naar $9,4 mrd. Bij de verschillende divisies namen de inkomsten met 17 tot 23% toe.
Home Depot
Home Depot is groeidiamant (15 augustus)
Home Depot verkoopt vooral producten die zijn gerelateerd aan bouwactiviteiten en tuinieren. Die markt floreert momenteel op het Amerikaanse continent en het bedrijf plukt er de vruchten van.
Intel
Intel: Koopjes in de chipsector (29 augustus)
De chipsector kent hoge groei, maar toch zijn veel aandelen laag gewaardeerd. Waarom is dat, en biedt dit kansen voor beleggers?
LVMH
Luxebedrijven houden de wind in de zeilen (3 september)
De sector luxe consumptiegoederen vormt momenteel een van de belangrijkste pijlers onder de offensieve portefeuille. De sector kent enkele groeibriljanten die eerder ook als kooptip zijn gepresenteerd. We analyseren de sector en gaan na of de tips winstgevend zijn.
McDonald’s
McDonald’s doet steeds minder dingen zelf (31 juli)
De fastfoodketen leeft steeds meer van de inkomsten van franchisenemers. McDonald’s doet minder zelf. Dat model werkt goed, getuige de winstcijfers in het eerste kwartaal.
Novartis
Big Pharma krijgt weer kleur op de wangen (8 augustus)
Op basis van onze nieuwe winsttaxaties is geen van de grote farmaceuten hoog gewaardeerd. Met een koers-winstverhouding van 15,9 is Novartis de duurste van de vijf.
Pfizer
Big Pharma krijgt weer kleur op de wangen (8 augustus)
Ook Pfizer houdt in 2019 en 2020 last van goedkopere generieke concurrentie. Zoals het middel Lyrica, onder meer tegen epilepsie, dat in de eerste helft van 2018 een omzet bereikte van $1,1 mrd. Pfizer bereidt zich voor op een groeifase vanaf 2020.
Rio Tinto
Onzekerheid neemt toe voor mijnbouwers (23 juli)
Rio Tinto blijft sterk afhankelijk van ijzererts, dat goed is voor de helft van de omzet en 75% van de bedrijfswinst. Het is wel de bedoeling dat die afhankelijkheid wordt afgebouwd.
Sanofi
Big Pharma krijgt weer kleur op de wangen (8 augustus)
Bij Sanofi ligt de pijn vrijwel exclusief bij de insulineproducten. Het belangrijkste product is Lantus, waarvan de omzet in het eerste halfjaar liefst 19% daalde tot €1,8 mrd. Vooral in de VS loopt de omzet hard terug.
Schlumberger
Bemoedigende cijfers Schlumberger (23 juli)
Het herstel van de olieprijs legt Schlumberger geen windeieren. De oliedienstverlener buigt een verlies om in winst en kijkt optimistisch naar de toekomst.
Vinci
Vinci draait op alle fronten goed (31 juli)
Vinci heeft een sterk halfjaar achter de rug. De concessies voor tolwegen en luchthavens zijn nog steeds de winstmotor, maar de bouwdivisie begint ook op stoom te komen.
Walmart
Walmart komt in tweede kwartaal met surprise (16 augustus)
Walmart verraste de markt met de tweedekwartaalcijfers. Kwam de omzetgroei in het eerste kwartaal (dat begint op 1 februari) uit op 4,4%, nu was die groei 3,8%, naar $128 mrd.

 

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!