Updates

Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wessanen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
kopen
image description
Opinie Hildo Laman, 28 sep 10:34

Beurzen Vandaag: Aalberts koopwaardig, koersdoel ING omlaag

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wessanen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
kopen

Wat gebeurt er op de laatste handelsdag van de maand september? Een koopadvies voor Aalberts, een koersdoelverlaging voor ING, halfjaarcijfers van Alumexx en begrotingsproblemen in Italië.

NEDERLAND

De Nederlandse AEX-index staat na een halfuur handel ongeveer 0,2% lager. Het koopadvies op Aalberts is herhaald door de analisten van ING. Ze spreken van een ‘uitstekend koopmoment’.  Het koersdoel dat wordt gegeven is €47,75. ING zelf staat lager op de beurs door een verlaging van het koersdoel van dit aandeel door de analisten van ABN Amro. Het nieuwe koersdoel is €15,60, het was 16,80. Takeaway.com is de grootste daler. Dit kan nog steeds het gevolg zijn van het gerucht van drie dagen geleden dat Amazon een concurrent van de maaltijdbezorger wil overnemen, namelijk Deliveroo. Buiten de indices is Alumexx een grote stijger. Het kleine bedrijf heeft vandaag de halfjaarcijfers gepresenteerd.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.30 uur:

Grootste dalers AEX/AMX om 09.30 uur:

EUROPA

De Italiaanse banken liggen vandaag op de beurs onder vuur. De Italiaanse overheidsbegroting voor 2019 leek in kannen en kruiken, maar op het laatste moment zijn er toch obstakels doordat een paar politici alsnog extra uitgaven willen doen.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

  • Intesa Sanpaolo -5,1%
  • Enel -2,3%
  • Société Générale -1,8%

VERENIGDE STATEN

De Dow Jones index is op donderdag met 0,2% gestegen. Apple was de grootste stijger in de index. Het aandeel steeg gisteren met meer dan 2% nadat het een adviesverhoging naar ‘overweight’ kreeg van JPMorgan Chase. Het koersdoel dat de analisten meegeven is $272. DowDuPont was de grootste daler. Dit aandeel kreeg een dag eerder (woensdag) twee adviesverlagingen voor de kiezen.

Grootste stijgers Dow Jones:

  • Apple +2,1%
  • Walgreens Boots Alliance +1,2%
  • Nike 1,0%

Grootste dalers Dow Jones:

  • DowDuPont -2,3%
  • Goldman Sachs -0,5%
  • Walmart -0,5%

GRAFIEK VAN DE DAG

Het aandeel TomTom schoot alle kanten uit de afgelopen weken. Eerst kukelde het omlaag door een bericht dat een aantal autoproducenten voor Google kiezen voor de navigatie, later schoot het weer omhoog door het bericht dat een onderdeel verkocht zou kunnen worden.

AGENDA

14:30 VS, Personal income augustus, verwacht 0,4%, vorig 0,3%

14:30 VS, Personal spending augustus, verwacht 0,3%, vorig 0,4%

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!