Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Hein Praats, 26 sep 14:30

Met welke ETF’s kan ik inspelen op de elektrificatie van transport?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

Begin deze maand besteedde Beleggers Belangen aandacht aan de transitie van rijden op fossiele brandstoffen naar elektrisch vervoer (EV). Welke ETF’s bieden beleggingskansen op de elektrificatie van transport?

Tot begin dit jaar hadden Nederlandse particuliere beleggers ruim keuze uit ETF’s, vooral door het grote aanbod vanuit de VS. Door nieuwe Europese regelgeving zijn aanbieders van buitenlandse ETF’s echter verplicht om een informatiedocument, vertaald in het Nederlands, aan te bieden. Daardoor is de keuze helaas drastisch beperkt.

‘Bredere’ ETF’s

Toch zijn er mogelijkheden om te profiteren van de EV-waardeketen met in Nederland geregistreerde ‘bredere’ ETF’s (waarin ook bedrijven zitten die niet direct aan de EV-waardeketen te linken zijn). State Street Global Advisors biedt de SPDR® S&P U.S. Consumer Discretionary Select Sector UCITS ETF en de SPDR S&P U.S. Technology Select Sector UCITS ETF aan. BlackRock heeft de iShares Automation & Robotics UCITS ETF.

RobecoSAM heeft zeer recent het RobecoSAM Smart Mobility Fund N EUR geïntroduceerd. Dit fonds is weliswaar geen ETF, maar geeft particuliere beleggers wel echt blootstelling aan de gehele EV-waardeketen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!