Updates

Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
verkopen
Advies Jaap Barendregt, 24 sep 2018 11:51

Grandvision komt met toekomstplannen

0 0 Leestijd ongeveer

Actueel advies

De opticiënketen stelt de omzetverwachtingen bij en zet in op grote en middelgrote acquisities.

In augustus waarschuwde de eigenaar van meerdere opticiënketens dat het derde kwartaal zou tegenvallen. Dat is nu bij de omzet bijgesteld en bij het operationeel resultaat gehandhaafd. Voor het vierde kwartaal komt er bij de laatste dan herstel. Voorts is nu gemeld dat er gestreefd wordt naar grote en middelgrote acquisities.
Voor het autonome operationeel resultaat bestaat de middellangetermijngroeidoelstelling uit een percentage dat even hoog is als de omzetgroei (ten minste 5%). Margegroei zal teniet worden gedaan door de kosten van de acquisities. De koers ging na deze mededelingen omhoog

Onze visie op de plannen van Grandvision

Voorheen was de groeidoelstelling van het autonome operationele resultaat echter tussen 5 en 10%. Bovendien  herbergen grote acquisities risico’s in zich. Dit wordt bewezen door een recente overname in de VS die in 2018 verliesgevend is. Al met al delen wij het optimisme van de markt niet en kijken wij eerst de kat uit  de boom voordat wij enthousiast worden. Wij handhaven dus ons verkoopadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!