Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Opinie Johan Brinkman, 20 sep 2018 09:30

Commentaar: ‘De krant is een meneer’ geldt niet meer

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

Zoals u wellicht weet, ben ik al zo’n dertig jaar werkzaam in de media. Na mijn opleiding aan de School voor de Journalistiek kreeg ik mijn eerste vaste baan in 1989 als verslaggever bij de regionale krant De Gooi- en Eemlander. Dat was vlak voor de val van de Berlijnse Muur.

Het was ook dat jaar dat Tim Berners-Lee de naam World Wide Web introduceerde. In die dagen gold in brede lagen van de journalistiek nog het adagium ‘De krant is een meneer’.

Waarom deze nogal persoonlijke herinnering? Omdat ik wil benadrukken dat de tijden zijn veranderd. In de eerste plaats omdat bedrukt papier allang niet meer het enige, en zeker ook niet het belangrijkste medium is voor  onze informatie. Zo gebruiken wij onze website in toenemende mate om belangrijke ontwikkelingen binnen een paar uur te duiden. En om onze beleggingsvisie op belangrijke aandelen te herzien, zoals afgelopen week bij de koersimplosie van TomTom en de tegenvaller van Pharming 

‘De krant is een meneer’ suggereert  afstand

In de tweede plaats begin ik dit commentaar wat persoonlijker dan gebruikelijk, omdat de omschrijving van onze titel als ‘meneer’ natuurlijk ook is achterhaald. Nu moet ik wel bekennen dat alle beleggingsexperts op onze redactie mannen zijn. Kennelijk is beleggen nog steeds voornamelijk een manneninteresse, maar daar doel ik niet op. Waar ik wél op doel, is dat de uitdrukking ‘De krant is een meneer’ een zekere afstand suggereert tussen de redactie en het lezende publiek. En deze afstand wil ik samen met mijn collega’s nog veel meer gaan verkleinen.

Concreet houdt dit in dat wij de experts van Beleggers Belangen u vanaf deze week consequent op een meer persoonlijke manier zullen aanspreken. Zeker bij onze adviezen kiezen we voor de ik-vorm, in plaats van het tot nu toe meer gebruikelijke ‘wij’. Zinnen als ‘Wel wil ik waarschuwen voor nog meer onrust’ uit het artikel van Hildo Laman over TomTom afgelopen week zijn dus voortaan de norm. Op deze manier spreken onze experts allemaal ook zelf belegger u als medebelegger directer aan dan voorheen. En maken we de afstand tot u als lezer kleiner: beleggers onder elkaar.

Mannen én vrouwen van harte uitgenodigd

Aanhakend bij bovenstaande nog een oproep. Vanwege het vertrek van een collega werven we momenteel een beleggingsanalist. Mannen én vrouwen nodig ik hierbij van harte uit om mij hun CV toe te sturen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!