Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Opinie Johan Brinkman, 19 sep 2018 12:23

Een tip, superstock en Flop van de Week

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

Naast een tip, superstock en Flop van de Week scharen we ook advieswijzigingen op twee geliefde Nederlandse aandelen onder de belangrijkste bestanddelen van het aanbod van Beleggers Belangen deze week.

UITSLUITEND VOOR ABONNEES

De wijzigingen zijn uitsluitend bedoeld voor abonnees. Wekelijks stellen wij echter bij wijze van kennismaking de Tipterugblik open voor het grote publiek.

TIPTERUGBLIK

Tipterugblik: dikke min voor Leifheit
Een jaar geleden werd het Duitse Leifheit getipt op een koers van €32,10. Een jaar later staat er een min van bijna 40% op het bord.

Superstock en Flop van de Week

Markt hoopt op fusie PostNL en Sandd
PostNL steeg 4,6% doordat de Tweede Kamer een consolidatie van de Nederlandse postmarkt steunt. Dat brengt een fusie tussen PostNL en Sandd dichterbij.

Forse tegenvaller voor Pharming
De koers van Pharming daalt flink doordat de Amerikaanse toezichthouder voorlopig geen goedkeuring geeft voor een bredere inzet van het middel Ruconest.

BP onderscheidt zich van concurrenten
De opgelopen olieprijs dient als goede steun voor bedrijven in de olie- en gasindustrie. Uit het rijtje buitenlandse oliegiganten BP, ExxonMobil en Total, springt BP er positief uit. Reden voor een adviesverhoging.

Tip: Bouwmaterialenleverancier wil omzet verdubbelen
Deze week tippen we een Amerikaans bedrijf dat met behulp van overnames en een focus op groeimarkten de omzet en winst fors denkt te kunnen opvoeren in de komende jaren. Dat kan voor de aandeelhouders een mooi rendement opleveren.

Superstock: snelle groeier in frisdrankmarkt
Binnen de frisdranksector is de niche van ‘water met smaak’ een snel groeiende. Het Britse Fever-Tree weet dit goed uit te buiten. Het presenteert zich als maker van de premium koolzuurhoudende mixers voor sterke drank, zoals gin.

Flop van de week: Takeaway.com
Niet alle tips van Beleggers Belangen zijn toptips. Soms pakt een advies heel anders uit dan gedacht. Een flink verlies kan dan het gevolg zijn, maar het kan ook dat er een flinke winst wordt misgelopen. Dat laatste gebeurde bij onze flop van de week, Takeaway.com.

OVERIGE ADVIEZEN VOOR AANDELEN VAN EIGEN BODEM

Herstel ASML, ASMI en Besi is slechts een kwestie van tijd
Chipaandelen zakten medio september weer flink weg, ook de Nederlandse aandelen in de sector. Verandert dit mijn mening over deze beleggingen?

Fugro krijgt weer kleur op de wangen
Fugro is aan de beterende hand. De orderportefeuille trekt aan en de omzet neemt toe. Daarnaast biedt de opgelopen olieprijs steun en groeit de markt voor windparken. De schuldratio blijft echter een punt van aandacht.

Koers TomTom implodeert door verlies klanten
Het aandeel TomTom is dinsdagochtend buitengewoon hard onderuit gegaan. Dat komt door het bericht dat de auto-alliantie Renault, Nissan en Mitsubishi Google gaat gebruiken voor de infotainment in haar automodellen.

OVERIGE ADVIEZEN VOOR IN HET BUITENLAND GENOTEERDE AANDELEN

Coca-Cola, Monster Beverage, National Beverage: frisdrank bruist niet meer zo
De frisdrankindustrie zit in hetzelfde schuitje als de voedingsindustrie. Net als deze zijn de producenten van frisdrank op zoek naar antwoorden. Ik bespreek de ontwikkelingen, schets de antwoorden en analyseer de individuele bedrijven.


Nieuw: oog in oog met de redactie, de video-chatsessie met de experts van Beleggers Belangen. Kijk mee en stel je vragen op donderdag 20 september van 20.00 uur tot 21.00 uur. Via de livestream bij de redactie op je computer, tablet of smartphone. Schrijf u nu in.


Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!