Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen
Tiplijsten Erik Klooster, 13 sep 2018 09:00

Deze aandelen maar even niet

0 0 Leestijd ongeveer

We zijn wat zuinig met onze verkooptips: veertien internationale Koerswijzer-aandelen hebben de afgelopen drie maanden een verkooptip gekregen. Op basis van technische analyse, en met een beleggingshorizon van een jaar. We hebben ze op deze pagina voor u op een rijtje gezet.

Eén keer in de maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische analyse-verkooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor internationale aandelen.

Technische verkooptips

Vandaag het overzicht van onze technische verkooptips van Europese en Amerikaanse aandelen.

Deze verkooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverhoging (naar ‘houden’ of ‘kopen’) vermelden.

Advieswijzigingen

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen op uw favoriete aandelen.

Tot slot publiceren we iedere week een overzicht van de advieswijzigingen in de afgelopen week.


Nieuw: oog in oog met de redactie, de video-chatsessie met de experts van Beleggers Belangen. Kijk mee en stel je vragen op donderdag 20 september van 20.00 uur tot 21.00 uur. Via de livestream bij de redactie op je computer, tablet of smartphone. Schrijf u nu in. 


Voortdurend gemonitord

De adviezen voor aandelen zijn de geldende adviezen voor deze internationale aandelen; ze worden voortdurend gemonitord en zijn dus onverminderd van kracht.De teksten zijn van de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan dit fonds hebben besteed en zijn dus, in tegenstelling tot de adviezen, soms wel (enigszins) gedateerd.

Hieronder het in alfabetische volgorde het overzicht van onze technische verkooptips voor internationale aandelen.

Adecco
Adecco staat nog wel even op ‘verkopen’ (24 augustus 2018)
Adecco staat sinds mei dit jaar op ‘verkopen’. De neerwaartse doorbraak onder de bodems van 2017 initieerde het advies én een aanzienlijke koersdaling. Dat dit gebeurde na de vorming van een dubbele topformatie gaf de neerwaartse doorbraak extra gewicht mee.
AT&T
AT&T doet het ietsje beter (20 juli 2018)
AT&T zit nog altijd in een dalend trendkanaal. Wij blijven bij ons verkoopadvies, dat dateert van september 2017. Inmiddels bedraagt de winst op de shortpositie meer dan 10%. De koers heeft recent een soort herstel laten zien.
AXA
AXA levert nog meer in (6 juli 2018)
Het advies voor AXA wordt verlaagd naar ‘verkopen’. We hadden AXA nog niet zo heel lang geleden op ‘houden’ gezet. Dit gebeurde na een zogeheten ‘failed breakout’. De koers was door een stijgende steunlijn gezakt.
Bayer
Bayer kreeg te lang voordeel van de twijfel  (31 augustus 2018)
Bayer heeft lange tijd in een brede neutrale bandbreedte gezeten. Nu de koers door de onderkant van deze range op €85 is gezakt, moet het advies van ‘houden’ naar ‘verkopen’ worden aangepast. Eigenlijk hebben we Bayer te lang het voordeel van de twijfel gegeven door het aandeel op ‘houden’ te laten staan.
BNP Paribas
Licht herstel bij BNP Paribas (10 augustus 2018)
De laatste weken zien we bij BNP Paribas een licht koersherstel. Desalniettemin blijft het verkoopadvies van kracht. De koersbewegingen van BNP Paribas vertonen gelijkenis met die van ING. Lange tijd was er een zijwaartse beweging te zien. Daar zakte de koers in maart uit.
Carrefour
Geen twijfel over advies Carrefour  (7 september 2018)
De dalende trend is nog altijd heer en meester bij Carrefour. Ons verkoopsignaal dat dateert van augustus 2017 staat inmiddels op een winst van 25%. Dat verkoopsignaal werd destijds gegenereerd toen de koers door de horizontale trendlijn op €21 zakte en het 40-weeks gemiddelde begon te dalen.
Daimler
Daimler flink onder druk (24 augustus 2018)
Daimler heeft een verkoopadvies en ook de jongste ontwikkelingen stemmen ons niet vrolijk. Al sinds begin dit jaar staat het aandeel fors onder druk. De doorbraak van de steun rond €60 was de druppel die de emmer deed overlopen: we verlaagden het advies toen naar ‘verkopen’.
Deutsche Bank
Deutsche Bank vindt houvast (27 juni 2018)
Deutsche Bank vindt steun op €9. Het is echter nog te vroeg om het eerder afgegeven verkoopadvies ongedaan te maken. Dit advies was destijds gerechtvaardigd omdat de koers uit een zijwaartse bandbreedte met steun op €13 was gezakt.
General Electric
General Electric: een van onze beste shortsignalen (13 september 2018)
General Electric is uit een zogeheten pauzepatroon gezakt en bevestigt daarmee het al lang bestaande verkoopsignaal. General Electric behoort tot onze beste shortsignalen. Het aandeel staat al sinds mei 2017 op ‘verkopen’ en is in de tussentijd met meer dan 50% gedaald.
Manpowergroup
Manpower ondergaat flinke afstraffing (16 augustus 2018)
Manpowergroup heeft een verkoopadvies. We hebben het aandeel nog vrij lang het voordeel van de twijfel gegeven, maar dit mocht niet baten. Ook het ‘ronde’ niveau van $100 (in combinatie met de vlak daaronder liggende steun) kon Manpower niet behoeden voor een forse afstraffing./su_spoiler]
Philip Morris International
Flinke dreun voor Philip Morris (16 augustus 2018)
Philip Morris International kreeg in februari een adviesverlaging naar ‘verkopen’. De stijgende steunlijn van de langetermijntrend werd toen overtuigend neerwaarts doorbroken. Na een korte opleving volgde in april de grote dreun.
Santander
Santander had lange tijd steun op €4,50 (31 augustus 2018)
Nu de belangrijke steun op €4,50 is gesneuveld, krijgt Santander een verkoopadvies. De reden waarom we het aandeel op ‘houden’ lieten staan was de horizontale steun op €4,50, waar de koers lange tijd boven bleef.
Telefónica
Telefónica blijft op verkooplijst (13 september 2018)
Telefónica is door de belangrijke horizontale steun op €7 gezakt. We herhalen ons eerder afgegeven verkoopadvies. ­Telefónica staat al sinds eind vorig jaar op ‘verkopen’ en voor dat signaal was destijds alle reden.
Vodafone
Vodafone nu toch in advies verlaagd (27 juli 2018)
Vodafone is recent door de onderkant van een brede zijwaartse bandbreedte gezakt. We verlagen het advies daarom naar ‘verkopen’. We hebben Vodafone lange tijd het voordeel van de twijfel gegeven, in die zin dat we het aandeel op ‘houden’ hebben laten staan. Daarbij was er steun op 187p en weerstand op 240p.
Volkswagen
Houdadvies Volkswagen van korte duur (31 augustus 2018)
Bij Volkswagen moeten we na enkele weken het houdadvies alweer omzetten naar een verkoopadvies. De reden hiervoor is het sneuvelen van de langlopende stijgende steunlijn. Het beginpunt van de steunlijn dateerde uit 2015.

In de jongste uitgave van Beleggers Belangen vindt u onze laatste technische verkoopadviezen op een rij.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!