Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
image description
Opinie Christian Slagter-Koster, 8 sep 2018 15:15

ING: Argentinië gaat een cruciale periode tegemoet

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen

De afgelopen periode is de crisis in Argentinië in een stroomversnelling geraakt. Beleggers verloren vertrouwen in het land, waardoor de Argentijnse peso in een vrije val raakte. In reactie verhoogde de centrale bank van Argentinië eind augustus de beleidsrente van 45 naar 60%.

ING stelt dat dit soort monetaire maatregelen niet langer voldoende zijn om de lokale financiële markten te stabiliseren. ING verwacht daarom dat Argentinië in de komende periode nieuwe maatregelen aankondigt, zoals de herintroductie van exportbelastingen en bezuinigingsmaatregelen.

Argentinië gaat cruciale periode tegemoet

Verder wijst ING erop dat Argentinië het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft gevraagd om een al toegezegd noodkrediet van $50 mrd versneld uit te keren. In juni ontving Argentinië al $15 mrd. De overige $35 mrd zou in de komende drie jaar beschikbaar worden gesteld door het IMF. Dan moest wel aan bepaalde criteria zijn voldaan.

Noodzakelijke stap

ING ziet de versnelling als een noodzakelijke stap om te voorkomen dat de crisis in het land verder escaleert. Zodra er een akkoord is over een nieuw uitkeringsschema moet Argentinië ook zijn fiscale financieringsplan voor 2018-2019 bijwerken.

Verder rekent ING erop dat de Argentijnse president Macri kabinetswijzigingen zal aankondigen. Daarbij zullen mogelijk diverse ministerposten worden geschrapt. Ook worden wellicht nieuwe ministers aangesteld, in een poging de geloofwaardigheid van het land te herstellen.

De vertrouwenscrisis in Argentinië en het agressieve monetaire beleid hebben volgens ING het risico op een diepere economische recessie voor het land vergroot. De partijen rekenen op een krimp van het bbp over heel 2018 van meer dan 2%. Ook gaan ze uit van een hogere inflatie.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!