Updates

Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Opinie Johan Brinkman, 30 aug 2018 15:12

Vreugde en verdriet bij beleggers in de chipindustrie

0 0 Leestijd ongeveer

Vreugde en verdriet dit jaar bij beleggers in de Nederlandse chipindustrie; zo heeft ASML dit jaar meer dan 20% koerswinst geboekt, terwijl de kleinere branchegenoot Besi zo’n 45% van zijn waarde heeft verloren.

Ook wereldwijd kent de chipindustrie hoge groei, maar zijn veel aandelen desondanks laag gewaardeerd. In het Verhaal van de week gaat Beleggers Belangen in op de kansen die dit biedt voor particulieren.

Eerder getipt in de chipindustrie

In het artikel behandelen we ook twee aandelen  in de chipindustrie die we eerder dit jaar hadden getipt. Onze expert Hildo Laman meent dat deze aandelen ondanks gestegen koersen nog koopwaardig zijn.

De eerste tip betreft Dialog. De belangrijkste reden waarom het aandeel Dialog een forse koersdaling heeft meegemaakt is dat het waarschijnlijk veel omzet kwijt zal raken. Apple, een grote klant, wil in de toekomst bepaalde chips zelf gaan produceren. Deze worden nu nog bij Dialog gekocht.

Geen goed nieuws

Dat is uiteraard geen goed nieuws, maar op een gegeven moment werd de koers (en de waardering) van Dialog zo laag dat Laman namens Beleggers Belangen besloot om een koopadvies te geven. Inmiddels staat het aandeel hoger, maar we denken dat er nog meer in het vat zit, het advies blijft dus kopen.

De tweede tip betreft Micron. Micron heeft een van de laagste waarderingen van grote beursgenoteerde bedrijven. De oorzaak is eenvoudig: beleggers geloven niet dat de groei van de laatste jaren aan zal houden. Als de omzet inderdaad behoorlijk zakt, met bijvoorbeeld 50%, is de huidige koers redelijk.

Explosie aan data

Maar als het minder erg blijkt te zijn, is het aandeel volgens Laman te goedkoop. De komende jaren zal er veel vraag zijn naar geheugenchips door de explosie aan data. Als de omzet de komende jaren op het huidige niveau blijft, is het aandeel nu veel te laag gewaardeerd. Het risico staat niet in verhouding tot het mogelijke rendement, dat maakt dit aandeel koopwaardig.

Klik hier voor meer ‘Koopjes in de chipsector‘.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.