Updates

Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
image description
Tips Michiel Pekelharing, 30 aug 2018 13:16

Toptip: Ieder pad dat ASR kiest kan goed uitpakken

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen

ASR verdiende een jaar geleden een koopadvies op basis van het hoge operationeel rendement en de sterke kapitaalgeneratie. De beurskoers is sindsdien met 24,0% gestegen en het dividendrendement bedroeg 5%.

Het vooruitzicht dat ASR steeds meer ruimte zou krijgen om de eigen strategie in te vullen, was eind augustus 2017 een belangrijk argument achter de koopaanbeveling voor het aandeel. Dankzij een sterke kapitaalgeneratie was de verzekeraar hard op weg om de aandelen terug te kopen die de overheid nog in bezit had na de beursintroductie in de zomer van 2016. Een goed voorbeeld daarvan is de overname van Generali Nederland, nog geen maand later. Uit de publicatie van de halfjaarcijfers blijkt dat de integratie van deze aankoop voorspoedig verloopt. ASR is nu klaar voor een volgende zet.

Veelbelovende keuzes

Het voordeel van beleggers is dat ongeveer elke optie van de verzekeraar goed kan uitpakken. Als de onderneming erin slaagt om branchegenoot Vivat in te lijven, neemt de schaalgrootte flink toe. Dankzij het vlotte inpassen van Generali Nederland kan de integratie dan met vertrouwen tegemoet worden gezien. Een andere mogelijkheid is dat de onderneming kiest voor meerdere kleinere overnames. Ten slotte kan ASR ook de groeiende kaspositie via dividend of aandeleninkoop delen met aandeelhouders.

Met het oog op de stevige kapitaalpositie en bescheiden waardering (k/w van minder dan 10) is het nog niet te laat om in te stappen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!