Updates

Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
image description
Advies Michiel Pekelharing, 28 aug 2018 12:13

Sterke euro verhult stevige groei bij B&S Group

0 0 Leestijd ongeveer

De omzet van B&S Group is in het eerste halfjaar met 9,8% gegroeid naar €766 mln. Zonder de impact van de sterke euro zou die stijging zelfs op 14,2% zijn uitgekomen. Op die basis komt de autonome groei uit op maar liefst 11,9%. Het concern profiteert in alle segmenten van de sterke economie. De ebitda daalde met 3% naar €45,9 mln, maar ook op dit vlak speelden valuta-effecten een hoofdrol. Op vergelijkbare basis komt de ebitda-groei uit op 10,7%.

Mooie overname

De nettowinst daalde met 4,5% naar €31,4 mln en de nettoschuldpositie klom van €202,6 naar €277,0 mln. De schuldtoename wordt veroorzaakt door de aankoop van een 75%-belang in Fragrancenet.com. Dankzij die overname versterkt B&S Group zijn positie op de Noord-Amerikaanse markt. De groeicijfers maken indruk en de aankoop is een sterke zet. De koersdaling van ruim 2% komt na een rally van 6% in de handelsdagen voor de cijferpublicatie. Het koopadvies dat het aandeel verdiende na de beursintroductie in het voorjaar, blijft na de halfjaarresultaten van kracht.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!