Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Advies Michiel Pekelharing, 28 aug 12:13

Sterke euro verhult stevige groei bij B&S Group

0 0 Leestijd ongeveer

De omzet van B&S Group is in het eerste halfjaar met 9,8% gegroeid naar €766 mln. Zonder de impact van de sterke euro zou die stijging zelfs op 14,2% zijn uitgekomen. Op die basis komt de autonome groei uit op maar liefst 11,9%. Het concern profiteert in alle segmenten van de sterke economie. De ebitda daalde met 3% naar €45,9 mln, maar ook op dit vlak speelden valuta-effecten een hoofdrol. Op vergelijkbare basis komt de ebitda-groei uit op 10,7%.

Mooie overname

De nettowinst daalde met 4,5% naar €31,4 mln en de nettoschuldpositie klom van €202,6 naar €277,0 mln. De schuldtoename wordt veroorzaakt door de aankoop van een 75%-belang in Fragrancenet.com. Dankzij die overname versterkt B&S Group zijn positie op de Noord-Amerikaanse markt. De groeicijfers maken indruk en de aankoop is een sterke zet. De koersdaling van ruim 2% komt na een rally van 6% in de handelsdagen voor de cijferpublicatie. Het koopadvies dat het aandeel verdiende na de beursintroductie in het voorjaar, blijft na de halfjaarresultaten van kracht.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!