Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
image description
Tips Christian Slagter-Koster, 28 aug 2018 10:35

Tip: dit Britse aandeel blijft ook op langere termijn interessant

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen

Rolls-Royce heeft een ijzersterke marktpositie in de burger- en militaire luchtvaart. Het Britse concern tobt met de Trent 1000-motor en de onduidelijkheid rond de Brexit, maar heeft de winstverwachting voor heel 2018 verhoogd.

Rolls-Royce is een van de grootste vliegtuigmotorenbouwers ter wereld en levert motoren aan zowel Boeing als Airbus. Over het eerste halfjaar van 2018 steeg de onderliggende omzet van Rolls-Royce op jaarbasis met 14% tot £7,04 mrd. De divisie Civil Aerospace zag de omzet met 26% toenemen tot £3,6 mrd en Power Systems met 13% tot £1,47 mrd. Defence bleef gelijk op £1,42 mrd. De onderliggende winst kwam uit op £141 mln tegenover een verlies van £84 mln een jaar eerder, maar het operationele verlies bedroeg £775 mln. Dit was voornamelijk te wijten aan de aanhoudende problemen met de Trent 1000-motoren, die gebruikt worden op de Boeing 787 Dreamliner. Rolls-Royce verwacht dat de hieraan gerelateerde kosten dit jaar oplopen tot £554 mln.

Rolls-Royce heeft desondanks zijn verwachtingen voor heel 2018 verhoogd. Het bedrijf rekent op een onderliggende winst van £400-500 mln, waar dit eerder werd geschat op £300-500 mln. Dit positivisme van Rolls-Royce leidde dezelfde dag nog tot een koersstijging van 7,3%. Beleggers zien dat het in juni aangekondigde kostenbesparingsplan zijn vruchten lijkt af te werpen. Rolls-Royce voert een reorganisatie door waarbij 4.600 management en back-office banen verloren gaan. Dit moet in 2020 een besparing van £400 mln opleveren. Gezien de koersdaling over de afgelopen weken lijken beleggers wel (deels) winst genomen te hebben.

Een van de risico’s voor Rolls-Royce is de uitkomst van de Brexit-onderhandelingen. In juli uitte topman Warren East tegenover persbureau Reuters zijn onvrede over het gebrek aan duidelijkheid over de toekomstige relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Als gevolg daarvan houdt Rolls-Royce er al voorzichtig rekening mee dat in het vierde kwartaal meer onderdelen ingekocht moeten worden om eventuele handelsbeperkingen voor te zijn. De positieve vooruitzichten voor vliegtuigbouwers blijven desondanks intact en wij verwachten dat Rolls-Royce daar vanwege de huidige marktpositie ook op langere termijn van blijft profiteren.

 

Rolls-Royce

Fondscode (ISIN)RR
BeursLonden
Hoogste koers 12 mnd1104p
Laagste koers 12 mnd793p
Beurswaarde£18,88 mrd
Koers-winstverhouding 201511,1
Dividendrendement (t)0,9%

 

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!