Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
image description
Opinie Jaap Barendregt, 28 aug 2018 11:27

Beurzen vandaag licht positief geopend

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen

In ons dagelijkse rondje langs de beurzen bekijken we de grootste stijgers en dalers in Europa en de VS. Er komt mogelijk een handelsovereenkomst tussen de VS en Mexico. Dit nieuws, dat beleggers doet hopen dat de handelsconflicten wel zullen meevallen, zette de beurzen hoger, zij het bescheiden. De Duitse autobouwers, die met veel fabrieken in de VS en Mexico gevoelig zijn voor een conflict, waren op de Eurostoxx50-index de grote winnaars.

NEDERLAND

In Nederland waren de verliezers van ‘gisteren’ vanochtend de grootste stijgers. Daaronder waren AMG en Flow Traders. De eerste heeft bij ons een koopadvies en de tweede een houdadvies. B&S Group kwam vanochtend met teleurstellende cijfers en boekte een koersverlies van 4,8%. Dit aandeel staat niet in de AEX- of de Midcap-index. Later vandaag komen we met onze reactie op de cijfers.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.08 uur:

 • AMG +2,7%
 • Vopak +1,3%
 • Flow Traders +1,1%

Grootste dalers AEX/AMX om 09.08 uur:

 • Altice -0,5%
 • BAM -0,5%
 • ASMI -0,4%

EUROPA

De Duitse autobouwers zijn vanochtend in de eerste minuten na de opening van de beurzen in Europa de grootste koerswinnaars, zij het dat de koersstijging bescheiden is. Dat past ook wel, want het handelsakkoord tussen de VS en Mexico is nog niet afgerond en er is onzekerheid of Canada kan aansluiten. Dat laatste zou een herstel van NAFTA betekenen, het Noord-Amerikaanse Vrijhandelsakkoord dat eerder door president Trump was opgezegd. Van de onderstaande stijgers zijn wij het meest positief over BMW.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.02 uur:

 • Volkswagen +1,5%
 • BMW +1,1%
 • Daimler +0,9%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.02 uur:

 • Inditex -0,9%
 • Sanofi -0,8%
 • Orange -0,6%

VERENIGDE STATEN

In de VS reageerden de beurzen eveneens positief. De Dow Jones sloot met een plus van 0,5%. De positieve en negatieve koersresultaten waren verdeeld over meerdere sectoren zodat geen eenduidig beeld ontstond.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Goldman Sachs +3,2%
 • Caterpillar +2,8%
 • DowDuPont +2,3%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Pfizer -1,9%
 • Johnson & Johnson -0,8%
 • Walmart -0,4%

GRAFIEK VAN DE DAG

De grafiek geeft aan dat de aandelenkoersen sinds enige maanden los bewegen van de economische verwachtingen. Geruststellende ontwikkelingen zoals de opmerking van Fed-president Jerome Powell over het rentebeleid (dat zou de groei in de VS niet belemmeren) en de  verwachting van een handelsakkoord tussen de VS en Mexico, geven de koersen een (psychologische) impuls die losstaat van de economische verwachtingen. De verwachtingen en de koersen zullen, getuige hun eerdere grafische verloop, binnenkort toch weer naar elkaar toe bewegen, wat waarschijnlijk koersdaling tot gevolg heeft.

AGENDA

Hewlett-Packard Enterprise kwartaalcijfers

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!