Updates

Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Exxon Mobil

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Total

Advies
houden
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Coca-Cola

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASM International

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BE Semiconductors

Advies
kopen
image description
Opinie Christian Slagter, 21 aug 16:30

Kermisattracties als belegging

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Exxon Mobil

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Total

Advies
houden
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Coca-Cola

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASM International

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BE Semiconductors

Advies
kopen

Vorige week bezochten we de kermis van Hoorn. De eerste Hoornse kermis vond plaats in 1446 in de vorm van een veertiendaagse lappenmarkt. Inmiddels is dit een tiendaags evenement geworden waarbij de binnenstad gevuld is met een divers aanbod van kermisattracties.

De Hoornse kermis is zelfs de eerste traditie uit Noord-Holland (en de eerste kermis van heel Nederland) die is toegevoegd aan de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland. Hierdoor komt het in aanmerking voor plaatsing op de erfgoedlijst van Unesco!

Druk

Kijkende naar de dagen dat wij op de kermis aanwezig waren kan ik voorzichtig de conclusie trekken dat het de lokale inwoners financieel voor de wind gaat. Alle kermisattracties waren drukbezet en ook caféuitbaters hadden volle terrassen. Dit positieve sentiment werd bevestigd door de cijfers over de consumptie van huishoudens die het CBS recent naar buiten bracht. Volgens het statistiekbureau gaven consumenten in juni op jaarbasis 2,8% meer uit. Aan voedings- en genotmiddelen werd 2,3% meer gespendeerd. Ik verwacht dat deze lijn in augustus is doorgetrokken, ook al is het consumentenvertrouwen volgens het CBS in augustus gedaald. Dit is vooral te wijten aan een minder positief oordeel over het economisch klimaat, want de koopbereidheid bleef onveranderd.

Sansei

Voor beleggers is er naar mijn mening ook voldoende vertier te vinden in de attractiesector. Neem Sansei Technologies. Dit Japanse bedrijf richt zich op het ontwikkelen en produceren van pretpark- en kermisattracties. Door onder meer de overname van het Amerikaanse S&S is Sansei uitgegroeid tot een van de grootste spelers. Eind maart van dit jaar nam Sansei nog de Nederlandse achtbaanfabrikant Vekoma Rides over. Over het eerste kwartaal van 2018 steeg de omzet van Sansei op jaarbasis met 6,8% tot ¥29.122.408.000 (ongeveer €230,7 mln) en de nettowinst met 6% tot ¥2.235.656.000 (circa €17,7 mln). Het aandeel wordt verhandeld op een koers-winstverhouding van 18,1 en biedt een dividendrendement van 2,3%.

De kermis in Hoorn wordt traditiegetrouw op maandag afgesloten met Lappendag, waar marktkramen en winkeliers hoge kortingen geven en er daarnaast voldoende alcoholische versnaperingen worden genuttigd. Ik kijk nu alweer uit naar de kermis van volgend jaar.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles