Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
image description
Advies Jeroen Boogaard, 20 aug 2018 09:36

Tipterugblik: Watsco blijft fraai groeiverhaal

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen

Een jaar geleden tipten we het Amerikaanse Watsco (ticker: WSO). Inclusief het dividend van $5,40 per aandeel heeft de tip 21% opgeleverd. Voor eurobeleggers is dat circa 24%. Met een marktaandeel van ongeveer 12% is Watsco de grootste distributeur in Noord-Amerika van verwarming-, ventilatie-, airconditioning- en koelingssystemen (HVAC). Dit is een mooie groeimarkt en het bedrijf investeert flink in uitbreiding van het servicenetwerk, extra verkooppersoneel en e-commerce. Dit werpt vruchten af, want de omzetgroei trekt aan. In het tweede kwartaal steeg de omzet met 5% en het operationele resultaat met 6%. Geholpen door een lagere belastingdruk steeg de nettowinst met 22% naar een record van $90 mln. Per aandeel kwam dat overeen met een toename van 16% naar $2,40.

Scheutig met dividend

Het bedrijf profiteert van een toenemende vraag naar HVAC-systemen en kon ook op hogere prijzen rekenen. Aandeelhouders delen mee in het succes. Het dividend is met 16% verhoogd naar $5,80 op jaarbasis. In drie jaar tijd is het dividend nu ruimschoots verdubbeld. En het groeiverhaal is nog lang niet over. Er komt een mooie vervangingsvraag aan: van de ruim 110 miljoen geïnstalleerde HVAC-systemen in Noord-Amerika zijn er ongeveer 92 miljoen ouder dan tien jaar. Bovendien is Watsco met afstand de grootste speler in een gefragmenteerde markt, wat kansen biedt om als consolidator op te treden. De sterke balans (nettoschuld/ebitda-ratio van minder dan 1) biedt alle ruimte voor overnames. Zo bezien is de huidige k/w van 23,5 voor volgend jaar nog altijd redelijk te noemen. Kopen op koersdips, luidt het advies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.