Updates

Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
image description
Tiplijsten Erik Klooster, 20 aug 2018 09:11

Koopadviezen in slipstream van de kwartaalcijfers

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen

Het kwartaalcijfergeweld heeft van onze kant geleid tot een reeks adviezen voor aandelen. We zetten voor u de meest recente koopadviezen voor Nederlandse aandelen op een rij. Deze adviezen kwamen tot stand via fundamentele analyse, met in het achterhoofd een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Elke week plaatsen wij op de website van Beleggers Belangen een overzicht van onze kooptips voor aandelen.

Bij toerbeurt zijn dat de kooptips voor Nederlandse aandelen op grond van fundamentele analyse, internationale aandelen met een fundamenteel koopadvies, kooptips voor Nederlandse aandelen op basis van technische analyse, en tot slot buitenlandse aandelen die wij technisch gezien van het label ‘kopen’ hebben voorzien.

Nu is het de beurt aan onze fundamentele kooptips voor Nederlandse aandelen.

Adviesverlaging

Onze tips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen voor uw favoriete aandelen.

Voortdurend gemonitord

De adviezen zijn de geldende adviezen; ze worden voortdurend gemonitord en zijn dus onverminderd van kracht. De teksten gaan terug naar de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan het fonds hebben besteed en zijn dus in tegenstelling tot de adviezen soms wel (enigszins) gedateerd.

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze huidige fundamentele adviezen voor Nederlandse aandelen.

ABN Amro
ABN Amro wordt sectorfavoriet (8 augustus 2018)
De nettowinst van ABN Amro is flink teruggevallen, maar de bank trekt vooral de aandacht met een stevige kapitaalgroei en een duidelijke focus op het opschroeven van de winstgevendheid.
Aegon
Waarom het koersverlies bij Aegon overdreven is (19 juni 2018)
Net als andere banken en verzekeraars heeft Aegon een flinke tik gekregen door de dreiging van een Italiaanse crisis. Daarmee gaan beleggers echter te makkelijk voorbij aan de sterke onderliggende gang van zaken.
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize onterecht afgestraft (8 augustus 2018)
De aandacht is bij Ahold Delhaize vooral gericht op de prestaties in de Verenigde Staten. Die vielen de markt tegen, maar wij zien in de cijfers juist aanleiding om ons advies te verhogen.
AkzoNobel
Gunstige onderstroom bij AkzoNobel (19 juli 2018)
Ogenschijnlijk maken de resultaten van AkzoNobel weinig indruk. Achter een daling van de omzet en de winst gaan echter verschillende gunstige ontwikkelingen schuil.
AMG
Fraaie winstspurt voor AMG (2 augustus 2018)
AMG heeft een topkwartaal achter de rug dankzij hogere prijzen en verkoopvolumes van specialistische metalen. En de groei is er voorlopig nog niet uit.
Arcadis
Arcadis incasseert openstaande facturen(30 juli 2018)
Zorgen over de balans van Arcadis verdwijnen langzaam naar de achtergrond, nu klanten in het Midden-Oosten eindelijk hun rekeningen beginnen te betalen. De schuldgraad daalt.
ASMI
Cijfers ASMI houden niet over (25 juli 2018)
De omzet van ASMI bleef in het tweede kwartaal wat achter bij de verwachtingen. De onderneming voorspelt echter dat de orderontwikkeling de komende maanden gaat aantrekken.
ASML
ASML verrast opnieuw, maar dat is eigenlijk geen verrassing (18 juli 2018)
Chipmachinemaker ASML verraste weer en maakte daarmee ons koopadvies waar. De tweedekwartaalomzet steeg met 20% naar €2740 mln. Dat was hoger dan de hoogste schatting van de analisten.
Basic-Fit
Basic-Fit bevestigt zijn hogegroeimodel (2 augustus 2018)
De tweedekwartaalcijfers van Basic-Fit waren als verwacht. Dat was een bevestiging van het groeimodel van het bedrijf, wat de beleggers verheugde. De aandelenkoers steeg fors.
Besi
Beleggers onderschatten potentieel Besi (27 juli 2018)
De omzet van Besi was in het tweede kwartaal 4% hoger. Dit had de chipmachinefabrikant begin juli al aangekondigd, dus het was eigenlijk geen nieuws meer. De verwachting voor het derde kwartaal was dat wel.
Boskalis Westminster
Lucht klaart langzaam op voor Boskalis (6 augustus 2018)
Maritiem dienstverlener Boskalis ziet zijn winst dit jaar waarschijnlijk verder teruglopen door aanhoudende malaise op de offshore energiemarkten. Maar dankzij de sterk opgeveerde olieprijs komen de investeringen in de sector weer voorzichtig los en lijkt het dal wel bereikt.
DSM
Vitamine-effect DSM raakt uitgewerkt (1 augustus 2018)
Dankzij een tijdelijke stijging van de vitamineprijzen kan DSM een nadelig valuta-effect goed opvangen. Beleggers moeten er rekening mee houden dat de rugwind in de komende jaarhelft gaat liggen.
Fagron
Fagron gaat voor groei (13 augustus 2018)
De groeistijging waarmee Fagron in het tweede kwartaal verraste is nog maar het begin van een periode van stevige omzetgroei. Het is een kwestie van tijd voordat dit zich vertaalt in een stevig oplopende winst.
Galapagos
Rode cijfers deren Galapagos niet (3 augustus 2018)
De omzet van Galapagos is in het eerste halfjaar met 40% opgelopen naar €101,9 mln. Die stijging werd voornamelijk veroorzaakt door een upfront-betaling van ontwikkelingspartner Gilead Sciences. Aan de andere kant namen de onderzoeksuitgaven nog veel sneller toe.
Heineken
Sterke omzetgroei bij Heineken (30 juli 2018)
Heineken wist veel meer bier te verkopen, maar moest daar inspanningen voor doen die margedaling leidden. Wij zien dat echter als investeringen in de toekomst.
Holland Colours
Tegenslagen brengen Holland Colours niet van de wijs (4 juni 2018)
Via een omzetgroei van 8%, naar €83,5 mln, profiteerde Holland Colours in boekjaar 2017/2018 van de aantrekkende wereldeconomie. Behalve met een dure euro, kampte de onderneming ook met oplopende grondstofprijzen. Deze uitgaven schoten met 15% omhoog naar €45,3 mln.
Intertrust
Groei in Luxemburg stuwt Intertrust (7 augustus 2018)
Met een versnelling van de onderliggende groei spoelt Intertrust de teleurstelling van een zwakke jaarstart weg.
NIBC
Het geruisloze beursbestaan van NIBC (25 juni 2018)
Na een teleurstellende beursintroductie is de koers van NIBC geleidelijk nog wat verder gedaald. Hoewel de bank niet snel de aandacht zal trekken, is het aandeel bepaald geen slechte investering.
OCI
Winstspurt voor OCI (15 mei 2018)
De omzet van OCI steeg in het afgelopen kwartaal met 57% naar $745 mln. De verkoopvolumes van de eigen producten kwamen ruim een derde hoger uit dankzij de ingebruikname van de nieuwe kunstmestfabriek in de Verenigde Staten en de herstart van productie in Algerije.
Pharming
Pharming pakt door (27 juli 2018)
Biotechbedrijf Pharming houdt de omzet op niveau en zet in op een verbreding van de pijplijn. Het bedrijf slaagt er goed in om de Amerikaanse verkopen van Ruconest tegen erfelijk angio-oedeem op niveau te houden.
Randstad
Randstad stelt de markt gerust (25 juli 2018)
Beleggers waren vooraf op hun hoede voor de tweedekwartaalcijfers van uitzendreus Randstad. De autonome groei viel wat tegen. Dit werd echter meer dan goedgemaakt door onverwacht hoge winstmarges.
RELX
RELX lost groeibelofte in (27 juli 2018)
Met de aan- en verkoop van relatief kleine bedrijven verandert RELX geleidelijk van aard. Net als bij branchegenoot Wolters Kluwer spitsen de activiteiten zich steeds meer toe op digitale producten.
Royal Dutch Shell
Winstsprong Shell maakt geen indruk (27 juli 2018)
De inkoop van $25 mrd aan eigen aandelen kon bij Shell de aandacht niet afleiden van de matige winstcijfers. Beleggers doen er echter goed aan om vooral te letten op de gunstige onderstroom.
SBM Offshore
SBM Offshore slaat weg omhoog weer in (10 augustus 2018)
SBM Offshore heeft een prima eerste halfjaar achter de rug. De winst steeg fors en de schuldenlast daalde. Het concern heeft de weg omhoog weer ingeslagen.
Wolters Kluwer
Wolters Kluwer blijft op groeipad (1 augustus 2018)
Uitgever Wolters Kluwer stelde qua omzet op het eerste gezicht licht teleur, maar onderliggend toonden de cijfers perspectief die het bedrijf naar nieuwe groeiniveaus kunnen brengen.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!