Updates

Aandelen Nederland

BinckBank

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
image description
Advies Peter Schutte, 20 aug 11:04

Autonome groei IMCD indrukwekkend

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Na het uitstekend verlopen eerste kwartaal heeft chemisch distributeur IMCD de groei in het tweede kwartaal zelfs nog een tandje hoger gezet. Beleggers zijn enthousiast.

IMCD blijft in positieve zin verrassen. Aanvankelijk leek het bedrijf vooral een overnamemachine. De laatste kwartalen weet het ook zeer indrukwekkende autonome groeicijfers neer te zetten. Bedroeg de groei op eigen kracht in het eerste kwartaal 10%, over de eerste zes maanden is het cijfer uitgekomen op 11%. Door de bijdrage van overnames kwam de totale omzet 24% hoger uit op €263,1 mln. Uitgedrukt in constante valuta bedraagt de omzetgroei zelfs 30%. De operationele ebita hield gelijke tred met de omzetgroei en kwam uit op €105,2 mln. Dit is sterk omdat IMCD in september 2017 met het Canadese LV Lomas een grote vis binnenhaalde die beduidend minder winstgevend was dan de bestaande activiteiten. In Noord-Amerika is dan ook flinke verbetering te zien en ook in de andere geografische regio’s is de marge opgevoerd. De totale ebita-marge verbeterde zelfs licht van 9,0% tot 9,1%. De onderliggende nettowinst voor amortisatie kwam 28% hoger uit op €74,2 mln. Dit zorgde voor een contante winst per aandeel van €1,31, tegen €1,09 een jaar terug. IMCD sloot het eerste semester af met een nettoschuld van €506,2 mln, wat een verhouding nettoschuld/ebitda van 2,7 impliceert, gelijk aan het niveau per ultimo 2017. De schuldratio lijkt hoog, maar ligt nog ruim onder de bankgrens van 3,5. Bovendien bewijst IMCD dat het de winst snel weet op te voeren.

Gelukkige topman

Topman Piet van der Slikke toonde zicht uiteraard gelukkig met de halfjaarcijfers. ‘We hebben optimaal geprofiteerd van ons sterke businessmodel in combinatie met de gunstige economische omstandigheden.’ De recente overname van het Amerikaanse E.T. Horn noemt Van der Slikke een belangrijke mijlpaal in de executie van de strategie van het concern om ook in Noord-Amerika een grote geografisch dekkende organisatie op te bouwen. Wij verhogen onze winstraming met een dubbeltje naar €2,50 en achten ondanks de hoge k/w van 25 een houdadvies gerechtvaardigd. <

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!