Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Christian Slagter, 19 aug 15:15

Waarom Turkije de rente drastisch moet verhogen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

In de basis vindt Aberdeen Standard Investments het aangekondigde plan van de Turkse minister van Financiën goed, maar er ontbreken details die de markten gerust kunnen stellen. Turkije moet de rente drastisch verhogen.

Een groot deel van de economische pijn die Turkije voelt, heeft het volgens Aberdeen aan zichzelf te wijten. Als gevolg van het monetaire stimuleringsbeleid na de gefaalde coup in 2016 is het begrotingstekort opgelopen, de inflatie niet langer onder controle en maakte de Turkse lira een duikvlucht.

Drastische maatregelen

Vroeg of laat moeten de Turkse autoriteiten volgens Aberdeen de rente wel verhogen, simpelweg omdat ze geen andere opties hebben. De situatie is in de afgelopen weken echter dusdanig uit de hand gelopen dat de instanties op korte termijn moeten handelen en daarbij veel drastischere maatregelen dienen te nemen. Als de huidige problematiek buiten beschouwing wordt gelaten, ziet Aberdeen nog altijd veel potentieel in Turkije. De bredere economie is redelijk divers met voldoende export.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!