Updates

Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
image description
Opinie Christian Slagter, 19 aug 09:00

Morgan Stanley: chipsector loopt achter

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden

Jarenlang presteerde de halfgeleiderindustrie beter dan de markt, maar Morgan Stanley is voorzichtiger geworden over de sector. Het advies is verlaagd van ‘in line’ naar ‘cautious’. Het komt erop neer dat de chipsector in de komende twaalf tot achttien maanden naar verwachting slechter zal presteren dan de markt.

Dit is het laagste advies dat de Amerikaanse zakenbank afgeeft.

Oververhitting

Morgan Stanley stelt dat de halfgeleiderindustrie tekenen van oververhitting vertoont en dat cyclische indicatoren op rood staan. Volgens de analisten staan de voorraadniveaus van chipleveranciers op het hoogste niveau in tien jaar tijd. Iedere vorm van langere doorlooptijden of een vertraging van de vraag kan volgens Morgan Stanley tot problemen leiden.

Op individueel niveau heeft Morgan Stanley het advies voor Applied Materials verlaagd van ‘overweight’ naar ‘equal weight’ en voor ON Semiconductor van ‘equal weight’ naar ‘underweight’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!