Updates

Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
image description
Opinie Christian Slagter, 18 aug 2018 15:15

Franklin Templeton ziet beleggingskansen in betalingssector

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen

Nieuwe technologieën en een veranderend consumentengedrag kunnen netwerken voor krediet- en debetkaartbetalingen fundamenteel onder druk zetten. Franklin Templeton is echter optimistisch over de toekomst van de betalingssector.

Allereerst wordt in de ontwikkelde markten, ondanks de opkomst van bedrijven als PayPal, nog altijd de voorkeur gegeven aan betaalkaarten. De penetratiegraad van betaalkaarten is hier hoog, ze worden alom aanvaard door verkopers en de kaarten zijn vaak gekoppeld aan loyaliteitsprogramma’s. Franklin Templeton denkt dat er vooral in het business-to-business segment veel groeikansen liggen voor kaartnetwerken. Het is een grote markt waar nog steeds vaak met cheques wordt betaald. Kaartnetwerken zouden hierin na verloop van tijd marktaandeel kunnen winnen.

Alipay van Alibaba

Daarnaast stelt Franklin Templeton dat in opkomende landen alternatieve lokale betalingsmethodes steeds couranter worden. Zo is Alibaba erin geslaagd om in China zijn dominante positie in e-commerce verder uit te breiden richting online en mobiele betalingen. Met Alipay heeft het bedrijf zijn eigen externe betalingssysteem. Kaartmaatschappijen hanteren daarom in opkomende landen een agressieve strategie om hun toekomst op lange termijn veilig te stellen en dat maakt kaartnetwerken volgens Franklin Templeton een aantrekkelijke belegging.

Daarnaast liggen er volgens de analisten beleggingskansen bij aanbieders van soortgelijke online betaaloplossingen als Alipay en WeChat Pay. Zij maken het voor consumenten eenvoudiger om online geldtransacties te doen, terwijl retailers hierdoor waardevolle klantdata in handen krijgen. Wel stelt Franklin Templeton dat het succes van deze betaaloplossingen in China geen garantie is voor andere markten.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!