Updates

Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
image description
Opinie Erik Klooster, 17 aug 2018 09:36

Deze aandelen zijn gezakt voor de TA-toets

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen

Vijftien internationale aandelen konden onlangs de toets van onze technische analyse (TA) niet doorstaan. Zij hebben een verkoopadvies gekregen. Als ze al een verkoopadvies hadden, is dat opnieuw bekrachtigd. Bij wijze van kennismaking stellen we drie verkoopadviezen gratis open voor niet-abonnees.

De fondsen komen voor op een van de lange lijsten met verkooptips die Beleggers Belangen wekelijks op donderdag publiceert.

Twaalf maanden

De verkooptips worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Gisteren publiceerden wij in de categorie technische analyse: Vijftien brekebeentjes, technisch gesproken dan.

Kennismaken

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele verkooptips van die week een dag later ook voor hen open.

VANDAAG: DEZE AANDELEN OVERTUIGEN NIET

Licht herstel bij BNP Paribas (10 augustus 2018)

De laatste weken zien we bij BNP Paribas een licht koersherstel. Desalniettemin blijft het verkoopadvies van kracht. De koersbewegingen van BNP Paribas vertonen gelijkenis met die van ING. Lange tijd was er een zijwaartse beweging te zien. Daar zakte de koers in maart uit, wat aanleiding was voor ons verkoopadvies. BNP Paribas probeerde trouwens nog even mee te liften met de zijwaartse beweging, maar vond precies op het dalende 40-weeks gemiddelde weerstand. Daarna ging het hard omlaag en inmiddels is er een duidelijk dalende trend te zien. Het lichte herstel van de laatste weken kan niet anders worden gekenschetst dan als een correctie. Kopers zijn de markt ingestapt vanwege de harde koersdaling. Hoe ver het herstel gaat is lastig in te schatten. Een ‘short squeeze’ kan de koers even flink hoger zetten.

Manpower ondergaat flinke afstraffing (16 augustus 2018)

Manpowergroup heeft een verkoopadvies. We hebben het aandeel nog vrij lang het voordeel van de twijfel gegeven, maar dit mocht niet baten. Ook het ‘ronde’ niveau van $100 (in combinatie met de vlak daaronder liggende steun) kon Manpower niet behoeden voor een forse afstraffing. De laatste weken zien we per saldo een kleine opleving na een wekenlange periode van aanhoudende zwakte. Maar het aandeel is tot op heden niet in staat geweest om de weerstand nabij $100 opwaarts te doorbreken. De opleving is voorlopig dan ook niet meer dan een kleine correctie in de neerwaartse trend. Dat de MACD-indicator momenteel opwaarts kruist is een bevestiging dat de neerwaartse trend haar momentum verliest, maar meer ook niet. De MACD zelf staat immers nog dik in negatief gebied. Een nieuwe neerwaartse impuls blijft zeer waarschijnlijk.

Vodafone nu toch in advies verlaagd (27 juli 2018)

Vodafone is recent door de onderkant van een brede zijwaartse bandbreedte gezakt. We verlagen het advies daarom naar ‘verkopen’. We hebben Vodafone lange tijd het voordeel van de twijfel gegeven, in die zin dat we het aandeel op ‘houden’ hebben laten staan. Daarbij was er steun op 187p en weerstand op 240p. Per saldo bewoog de koers echter toch negatief. Het aandeel zakte namelijk begin dit jaar door een stijgende steunlijn, waarna ook het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde begon te dalen. Tot slot werd een lagere bodem neergezet. Dat de steun op 187p eerder hield en de koers zelfs even brak met de horizontale trendlijn op 205p heeft het aandeel in de (neutrale) range gehouden. De koers is nu
echter toch weggezakt onder de steun van deze range. Het aandeel op ‘verkopen’ zetten is de enige logische conclusie.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.