Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
image description
Tips Jaap Barendregt, 16 aug 12:47

Toptip: Home Depot heeft trends mee

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden

Home Depot is een bouwmarkt waar consumenten (en bouwondernemingen) hun bouwspullen kunnen kopen en materiaal voor hun tuin. Het bedrijf heeft met de booming huizenmarkt, de toenemende koopkracht van huizenbezitters en het toenemende aantal gezinnen de belangrijkste trends mee.

De markt van het bedrijf vertoont al jaren een voortvarende, trendmatige groei. De beleggers zijn zich dat goed bewust; het aandeel won 20% in het afgelopen jaar.

Niet elk kwartaal feest voor Home Depot

Binnen die trend zijn er wel eens kwartalen die qua omzet tegenvallen. Het zijn vooral natuurverschijnselen die hiervoor zorgen, zoals een bijzonder zwaar orkaanseizoen of een laat intredend voorjaar in 2018. Over het algemeen ontstaat er dan opgekropte vraag die in een later kwartaal tot een bovengemiddelde vraag leidt. Dat bleek andermaal in het tweede kwartaal dat in juli eindigde. De omzetgroei kwam in het kwartaal uit op ruim 8%. Kom daar maar eens om in veel andere sectoren.

Doelstellingen

De jaaromzet in 2017 was $101 mrd. Voor 2020 wil het bedrijf een omzet hebben behaald van $120 mrd, bij een operationele marge die toeneemt van 14,55 naar ongeveer 15%. Daarbij verhoogt het bedrijf al sinds jaren elk jaar het dividend. Het huidige dividendrendement bedraagt 2,1%. Kortom, ik blijf voorlopig enthousiast over de bouwmarktketen (‘kopen’), bij een k/w van 20,3.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!