Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Advies Jaap Barendregt, 15 aug 09:15

Deutsche Telekom stelt toch teleur

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

Pogingen om de activiteiten te stimuleren kunnen Deutsche Telekom niet worden ontzegd, maar concurrentie en investeringen belemmeren de resultaatgroei.

Er gebeurt momenteel veel bij Deutsche Telekom. Er zijn bij de Amerikaanse toezichtsautoriteiten plannen ingediend om dochter T-Mobile US, de derde telecomonderneming in de VS, te laten fuseren met Sprint, nummer vier. In Nederland is toestemming gevraagd voor de overname van de Nederlandse dochter van het Zweedse Tele2. Bovendien is Deutsche Telekom actiever geworden bij het realiseren van bereik in Duitsland van haar mobiele diensten. Het antennepark is in de laatste twaalf maanden met duizend uitgebreid. Ook vindt uitbreiding plaats van het glasvezelnet. Daardoor kunnen hogere breedbandsnelheden worden gerealiseerd bij meer klanten.

Strategiekeuze

Kwaliteit van netwerken is een goede reclame en lokt klanten. Daarin slaagde Deutsche Telekom goed in het afgelopen kwartaal. Zo steeg het aantal mobiele klanten met een contract van 41,6 miljoen in midden 2017 naar 43,3 miljoen in het midden van dit jaar. De strategie van goedkope tarieven is er een voor de uitdagers tegenover de marktleider. Dochter T-Mobile US is er zo een binnen de telecomsector van de VS tegenover Verizon en AT&T.

Kwartaalcijfers bij Deutsche Telekom

Het grotere aantal klanten laat onverlet dat de kwartaalomzet daalde met 2,8%, naar €18,4 mld. Zonder wisselkoerseffecten en veranderingen bij Deutsche Telekom was er sprake van een toename met 1,3% (de autonome of aangepaste omzetstijging). Dat viel de markt licht tegen. Het operationeel resultaat nam met 7,2% af, naar €5,6 mrd. Het aangepaste resultaat daalde echter met slechts 0,3%. Dat viel de markt weer mee. Zelfs de VS, waar het aantal klanten in een jaar tijd met 7 miljoen steeg, en het operationele resultaat in dollars gemeten met 5% steeg, kon de aangepaste operationele resultaatsgroei dus nauwelijks boven 0% tillen. De dollar zat tegen. De aangepaste nettokwartaalwinst van Deutsche Telekom steeg met 3,3%, tot €1,2 mrd. De telecomsector heeft het moeilijk en daar is Deutsche Telekom niet echt een  uitzondering op. Ik handhaaf daarom het verkoopadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!