Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
image description
Opinie Karel Mercx, 14 aug 17:25

Tip van de week: beleggen in China

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden

Er zijn diverse redenen om niet in China te beleggen, die allemaal niets te maken hebben met de potentie van Chinese bedrijven op de lange termijn. Bij de huidige lage k/w is het dus tijd om in te stappen.

In de FTSE China 50 index zitten de 50 toonaangevende aandelen uit China. Deze index heeft sinds 25 september 2007 een rendement behaald van 0,0%, inclusief dividend. In de afgelopen elf jaar is de omvang van de Chinese economie echter ongeveer verdubbeld. Het is dan ook niet vreemd dat de grootste Chinese bedrijven handelen op een koers-winstverhouding (k/w) van slechts 9. Ter vergelijking: de 50 grootste bedrijven in Europa noteren op een k/w van 16.

Muur van zorgen

De reden dat Chinese aandelen goedkoop zijn, is dat er tal van redenen zijn om niet in China te beleggen. Ten eerste is er de Amerikaanse president Donald Trump die via importheffingen de Chinese export probeert te schaden. Ten tweede zijn de Chinezen bezig om hun economie minder afhankelijk te maken van schuld. Het opruimen van slechte leningen drukt de economische groei. Ten derde lijkt de crisis van de Turkse lira zich te verspreiden naar andere opkomende landen. Een bekende uitspraak is dat beleggers een muur van zorgen beklimmen (climbing a wall of worry).

Aantrekkelijk moment

Met al die negativiteit omtrent China vinden wij dit een aantrekkelijk moment om te beleggen in China. Wij denken dat op de lange termijn grote Chinese beursgenoteerde bedrijven op dezelfde koers-winstverhouding zullen uitkomen als grote Europese bedrijven. Dit impliceert een extra rendement van 77%. Via de iShares China Large Caps UCITS ETF, die een notering heeft op de beurs van Amsterdam, belegt u rechtstreeks in de FTSE China 50 index. Beheerder iShares koopt de aandelen van de FTSE China 50 aan via de fysieke methode. Dit betekent rechtstreeks kopen op de beurs en het fonds maakt daarom ook geen gebruik van synthetische swaps. De kosten bedragen 0,74% per jaar en het fonds heeft over de afgelopen 12 maanden een rendement behaald van 0,06% door het uitlenen van de aandelen. Het dividendrendement is 3,84% en komt per kwartaal naar de belegger toe.

Fondscode: IE00B02KXK85
Beurs: Amsterdam
Hoogste koers 12 mnd: €124,00
Laagste koers 12 mnd: €102,42
Beurswaarde: 552 miljoen
Koers-winstverhouding 2018: 8,79
Dividendrendement: 3,84

Tags

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!