Updates

Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
image description
Opinie Menno van Hoven, 14 aug 13:31

Dividendportefeuille: valuta helpt handje

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden

De dividendportefeuille deed met een plus van 8,5% in 2018 een klein stapje terug gemeten vanaf de hoogste stand ooit (zie ook de special in Beleggers Belangen deze week). 

Valuta helpt een handje

Met nu bijna 57% belegd in Amerikaanse aandelen bood de verder verzwakkende euro compensatie voor de lagere beurskoersen. De euro/dollar-koers zakte van 1,25 in februari weg naar 1,14 nu, het laagste niveau in meer dan een jaar tijd. Na vooral meevallers de laatste weken was er met Bayer (-11%) ook een serieuze tegenvaller (lees ook: Bayer onderuit na megaboete).

Geen reden tot zorg

De grootste koersdaling in bijna tien jaar tijd volgt op onzekerheid omtrent het uiteindelijke compensatiebedrag dat betaald moet worden. De analisten van Berenberg schatten dit op $5 mrd, waarbij gekeken is naar eerdere schikkingen door onder meer Merck en Bayer zelf. Op korte termijn zullen de rechtszaken het aandeel in hun greep houden. Op lange termijn is er vooralsnog geen reden tot zorg. Vrijdag (zie Twitter) werd de kaspositie belegd in Danone (€3.000), Amer Sports (€3.000) en Assa Abloy (€1.207).

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!