Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
image description
Tip Terugblik Hildo Laman, 13 aug 2018 11:05

Tipterugblik: Adobe +71,5%

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen

Adobe heeft een uitstekend rendement opgeleverd. De reden van de koersstijging is natuurlijk de hoge groei. De omzet groeide in 2017 met 24,7%, de nettowinst nam 44,9% toe. De groei zet dit jaar door. In de eerste helft van 2018 was de omzetgroei 23,8%. Ook voor de rest van het jaar wordt een omzetgroei van meer dan 20% verwacht. De koers van Adobe is hierdoor enorm opgelopen. Het rendement op de tip is 71,5%. In de twaalf maanden vóór we het aandeel hebben getipt was het aandeel al 50% gestegen.

Advies Adobe

Het gevolg van de enorme koersstijging is dat de waardering hoog is geworden. Op basis van een verwachte winst per aandeel voor dit jaar van $5,50 is de k/w ruim 46. Met gebruik van een taxatie van $7 voor 2019 is de k/w 36, nog altijd hoog. Ik heb weinig twijfels over de toekomst van het bedrijf. Een groot deel van de omzet wordt behaald uit abonnementen, die relatief stabiel zijn. De hoge groei zal echter lastig vast te houden zijn. Hoe hoger de omzet wordt, hoe moeilijker het wordt om 20% of meer te groeien. De kans op een tegenvallende bericht of kwartaalcijferpresentatie neemt dus toe. Dat kan voor een flinke koersdaling zorgen, omdat beleggers heel hoge verwachtingen hebben. Ook kan het na een behoorlijke koersstijging zeker geen kwaad om winst te nemen. Daarom verlaag ik het advies op Adobe naar verkopen.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.