Updates

Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
image description
Advies Jaap Barendregt, 13 aug 2018 13:29

Coca-Cola European Partners zit in lange transformatiefase

0 0 Leestijd ongeveer

De kwartaalcijfers van Coca-Cola European Partners (CCEP) weken weinig af van die van 2017. De omzet was met €3,1 mrd bijna identiek, net als het operationeel resultaat van €418 mln. De nettowinst kwam uit op €293 mln, tegen €298 mln in 2017. Ook als er wordt geabstraheerd voor bijzondere posten, blijven de cijfers van 2018 en 2017 dicht bij elkaar liggen.

Knappe prestatie van CCEP

Toch is het knap dat de cijfers op niveau blijven, gezien de transformatieperiode die CCEP doormaakt. Er is weerstand ontstaan tegen het suikergehalte in frisdrank en dat leidt tot dalende omzetten. In het VK wordt sinds kort een suikerbelasting geheven. CCEP antwoordt hierop met prijsverhogingen, andere verpakkingen en promotie-acties voor dranken met een laag of geen suikergehalte. In Frankrijk is omzetstagnatie vanwege lopende onderhandelingen met klanten.

Het bedrijf weet de uitdagingen goed op te vangen, maar kent hierdoor wel een beperkte groei. Ik blijf bij een k/w van 16,1 daarom bij ‘houden’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!