Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
image description
Opinie Christian Slagter-Koster, 11 aug 2018 15:30

Cowen verhoogt taxaties voor Applied Materials

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen

Drie redenen waarom Cowen zijn taxaties voor Applied Materials heeft verhoogd.

Cowen heeft het advies voor Applied Materials verhoogd van ‘market outperform’ naar ‘outperform’, waarbij het koersdoel is bijgesteld van $60 naar $62. De koersdaling over de afgelopen maanden is volgens de analisten het gevolg van zwakke vooruitzichten voor WFE-geheugen (Wafer Fab Equipment) en een bijstelling van de verwachtingen voor schermapparatuur. Maar het einde van de tunnel is volgens de analisten in zicht. Cowen baseert de adviesverhoging op drie factoren.

Verwachting

Allereerst wordt de recente verzwakking van de markt al gereflecteerd in de aandelenkoers. Uitgaande van een daling van 12% in halfgeleiderverkopen, verwachten de analisten dat de omzet en winst per aandeel over het afgelopen kwartaal uitkomen aan de onderkant van de verwachtingen van Applied Materials. Het bedrijf presenteert op 16 augustus zijn resultaten over het afgelopen kwartaal. Cowen rekent voor het lopende kwartaal op een verkoopdaling van nog eens 5%. De analisten verwachten daarna een omslag en zien omzet en winst van Applied Materials over 2019 en 2020 groeien.

Lagere risico’s

De tweede reden is dat het bijstellen van de verwachtingen voor schermapparatuur lagere risico’s in de ramingen voor 2019 met zich meebrengt. Cowen denkt dat schermverkopen na een groei van 32% over 2018 in 2019 en 2020 zullen dalen met respectievelijk 16 en 20%.

Waardering

Ten derde wijst Cowen erop dat Applied Materials aantrekkelijk is gewaardeerd, omdat het aandeel ten opzichte van sectorgenoten op een korting van 17% wordt verhandeld. De koers-winstverhouding bedraagt 12,1. Verder heeft het bedrijf recent nog zijn dividend verdubbeld, waardoor het dividendrendement 1,6% bedraagt.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!