Updates

Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wessanen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
kopen
image description
Opinie Hildo Laman, 10 aug 10:11

Beurzen vandaag: ECB waarschuwt banken, adviesverlaging Galapagos

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wessanen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
kopen

In ons dagelijkse rondje langs de beurzen kijken we naar de grootste stijgers en dalers in Europa en de VS. Vandaag: De ECB waarschuwt over Turkije, en Galapagos krijgt een adviesverlaging van Goldman Sachs, terwijl Sanofi naar kopen gaat bij Citi.

NEDERLAND

De beurzen noteren allemaal lager vrijdagochtend. De AEX-index staat na een half uur handel circa 1% in de min. Goldman Sachs heeft het advies op Galapagos verlaagd naar ‘houden’ waarbij het koersdoel wel iets is opgetrokken, van €95 naar €96. Verder werd bekend dat Thales de aanmeldtermijn voor aandelen Gemalto weer verlengd. Thales heeft nog niet van alle instanties toestemming om de overname af te kunnen ronden. De koers van Gemalto reageert nauwelijks op dit nieuws. ING is vanochtend de grootste daler in de AEX. Het aandeel wordt meegesleurd met andere Europese banken na de waarschuwing van de ECB (zie Europa hieronder). Flow Traders profiteert van reuring op de beurs, en is daarom waarschijnlijk de grootste stijger.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur:

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

EUROPA

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft laten weten zich zorgen te maken over de gevolgen voor Europese banken van de financiële crisis in Turkije. Met name BBVA, UniCredit en BNP Paribas werden genoemd. Sanofi is de grootste stijger, na een adviesverhoging naar kopen van Citigroup. Bij Beleggers Belangen staat het aandeel al langer op kopen.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

  • Sanofi +1,6%
  • Adidas +0,5%
  • Philips +0,3%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

VERENIGDE STATEN

De Dow Jones-index sloot gisteren 0,3% lager op 25.509 punten. De grootste stijger was DowDuPont. De ceo van DowDuPont, Ed Breen, heeft voor $2 mln aan aandelen gekocht in het bedrijf dat hij leidt. Dit teken van vertrouwen gaf beleggers moed om het aandeel ook te kopen. Nike kon meeliften met de stijging van Adidas gisteren, na de cijferpresentatie van het Duitse bedrijf. Walmart was de grootse daler in de Dow, wellicht door een bericht van Bloomberg dat online concurrent Amazon 5% van alle detailhandelsverkopen in de VS doet. Walmart komt donderdag 16 augustus met kwartaalcijfers.

Grootste stijgers Dow Jones:

  • DowDuPont +2,0%
  • UnitedHealth +1,1%
  • Nike +0,9%

Grootste dalers Dow Jones:

  • IBM -1,4%
  • Boeing -1,2%
  • Walmart -1,2%

GRAFIEK VAN DE DAG

De euro is vandaag voor het eerst dit jaar onder de 1,15 gedoken tegenover de Amerikaanse dollar. Er is angst dat de problemen in Turkije overwaaien naar Europa. Deze angst wordt door de ECB gedeeld.

 

AGENDA

14:30, VS, inflatie juli, verwacht 3,0%, vorig 2,9%

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!