Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Tips Michiel Pekelharing, 9 aug 2018 12:30

Toptip: Fagron

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

Een jaar geleden kreeg Fagron een koopadvies omdat het bedrijf zich na schuldreductie weer kon richten op het aanjagen van de omzetgroei. Sindsdien is de beurskoers met 31,3% opgeveerd.

Een jaar geleden stapelden de aanwijzingen zich op dat Fagron na een lastige periode weer kon opbloeien. Het jaar 2016 stond nog in het teken van het afbouwen van de door een mislukte overnamestrategie hoog opgelopen schuldenlast. Sindsdien slaagt de toeleverancier van apotheken er goed in om de omzet in een steeds hoger tempo op te schroeven. De organische groei is opgelopen van 1,2% in het tweede kwartaal van 2017 naar 10% in de afgelopen maanden. Daar komt bij dat de onderneming ook via kleine overnames erin slaagt om de schaalgrootte uit te bouwen. In april kocht Fagron het Amerikaanse Humco voor een bedrag dat kan oplopen tot $70 mln.

Verder groeien

Voorlopig heeft het bedrijf nog volop ruimte om verder te groeien. De omzet bij een nieuwe productiefaciliteit in het Amerikaanse Wichita neemt gestaag toe en Fagron heeft ook activiteiten opgestart in Canada. Daarnaast zoekt de onderneming naar kansen om via een overname de Afrikaanse of Aziatische markt te betreden. De hoge investeringen en de door nieuwe overnames steeds hogere afschrijvingen zetten voorlopig wel een rem op de winstgevendheid. Beleggers moeten voorlopig dan ook met meer aandacht kijken naar de accelererende omzetgroei dan naar de waardering (k/w 23). Met het oog op die omzetontwikkeling blijft het koopadvies voor Fagron van kracht.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!