Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Opinie Erik Klooster, 9 aug 2018 09:26

Meer TA-verkooptips voor Nederlandse aandelen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

Het aantal verkoopadviezen voor Nederlandse aandelen is de afgelopen weken gegroeid. Althans, op basis van technische analyse. Nieuwkomers op de verkooplijst zijn onder meer ASMI en Van Lanschot Kempen.

Eén keer in de maand plaatst Beleggers Belangen twee verkooplijsten op internet die tot stand zijn gekomen via technische analyse: een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen. We geven de tips met een beleggingshorizon van twaalf maanden als uitgangspunt.

Volgende week publiceren we het overzicht van onze technische verkooptips van internationale aandelen.

Vandaag het overzicht van onze technische verkooptips van Nederlandse aandelen.

Expliciete adviesverhoging

Deze verkooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverhoging (naar ‘houden’ of ‘kopen’) melden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen op uw favoriete aandelen.

 

De teksten zijn van de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan de fondsen hebben besteed en zijn dus in tegenstelling tot de adviezen soms wel (enigszins) gedateerd.

Hieronder het overzicht van onze technische verkooptips van Nederlandse aandelen.

Aalberts
Aalberts verlaat veilige range (8 augustus 2018)
Aalberts is recent door de onderkant van een zijwaartse bandbreedte gezakt. Dit rechtvaardigt een advieswijziging van ‘houden’ naar ‘verkopen’. Wij kwamen enkele maanden geleden met een houdadvies voor Aalberts, toen de koers uit het opwaarts trendkanaal was gevallen. Daarna wist het aandeel niet meer boven de weerstand van de toppen op €45 te komen.
ABN Amro
ABN Amro verder gedegradeerd (29 juni 2018)
Het advies voor ABN Amro wordt in rap tempo verlaagd. Nog maar een paar weken geleden ging het aandeel van ‘kopen’ naar ‘houden’, en het is nu tijd voor een verkoopadvies. Het beeld is verder verslechterd doordat de koers door de steun van de vorige bodem is gezakt.
Accell
Accell staat er zwak voor (3 mei 2018)
‘Verkopen’ is op dit moment ons advies voor Accell. Alleen bij een uitbraak boven de snel dalende trendlijn kunnen we spreken van een verbetering van het technische beeld.
ASMI
ASMI van het ene naar het andere uiterste (13 juli 2018)
Nog maar een paar weken geleden hebben we het advies voor ASMI verlaagd naar ‘houden’. Nu er een toppatroon is voltooid volgt een verdere degradatie naar ‘verkopen’. Het technische plaatje is in een paar maanden van heel positief naar negatief gedraaid.
Besi
Besi zakt verder weg (29 juni 2018)
Het technische beeld van Besi is verder verslechterd. Dit aandeel volgt dezelfde route als ABN Amro. Het houdadvies is nog maar enkele weken oud, maar toch moeten we nu al een verkoopadvies geven.
Brunel
Brunel: het kan verkeren (27 juli 2018)
Dat het technische beeld snel kan veranderen bewijst Brunel. Het aandeel kreeg nog niet zo lang geleden een houdadvies, en we verlagen ons advies nu verder naar ‘verkopen’. Aanleiding is de doorbraak door de onderkant van de zijwaartse bandbreedte. Vorig jaar herfst zag het er allemaal veel rooskleuriger uit.
ING
Verkoopadvies ING gehandhaafd ondanks correctie (8 augustus 2018)
ING zit in een dalende trend, maar laat daarin een kleine opwaartse correctie zien. We laten het aandeel niettemin op ‘verkopen’ staan. Wij verlaagden het advies eind maart, toen de koers door de horizontale steunlijn op €14,50 was gezakt.
Kardan
Kardan ziet essentiële steun sneuvelen (3 augustus 2018)
Kardan is door zijn belangrijke steun op €0,11 gezakt, wat een verkoopsignaal rechtvaardigt. We hebben Kardan een tijdlang het voordeel van de twijfel gegeven, in die zin dat het aandeel niet op ‘verkopen’ werd gezet. De koers heeft gedurende een jaar in een grote dalende driehoek gezeten.
KPN
Het is bar en boos bij KPN (13 juni 2018)
KPN heeft halverwege februari een verkoopadvies gekregen toen de koers door de horizontale steun op €2,52 op zakte. Na een kort herstel is de koers weer aan het dalen. KPN is een van de slechtst presterende AEX-aandelen.
Lucas Bols
Nieuw advies en koersdoel voor Lucas Bols (3 augustus 2018)
Lucas Bols is door de belangrijke horizontale steun iets boven de €17 gezakt. Reden om het advies te verlagen naar ‘verkopen’. Het koersdoel is nu de onderkant van het dalend trendkanaal, rond de €15,50.
SBM Offshore
SBM Offshore met stapjes achteruit (13 juli 2018)
SBM Offshore is door de onderkant van de zijwaartse bandbreedte gezakt. We kunnen hier alleen maar op reageren met een advieswijziging naar ‘verkopen’. Lange tijd zat SBM Offshore in een zijwaartse bandbreedte, met weerstand op €16 en steun rond €13. Het technische plaatje is de laatste maanden langzaam verslechterd.
Signify
Signify nog verder van huis (29 juni 2018)
Het technische beeld van Signify, het voormalige Philips Lighting, is verder verslechterd. Recent is de steun op €24,50 gesneuveld en dat is een teken aan de wand. We laten het aandeel op ‘verkopen’ staan.
Stern
Nog geen lichtpuntjes bij Stern (15 juni 2018)
Stern bevindt zich nog altijd in een dalend trendkanaal. Dat betekent dat ‘verkopen’ het devies blijft. Stern behoort tot de slechtst presterende aandelen van Euronext.
Van Lanschot Kempen
Beeld Van Lanschot Kempen verder verslechterd (3 augustus 2018)
Nadat we enkele weken geleden nog een houdadvies afgaven, is het technische beeld van Van Lanschot Kempen verder verslechterd. Het aandeel wordt op ‘verkopen’ gezet. Nog niet zo lang geleden zakte de koers door de onderkant van een stijgend trendkanaal en kreeg het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde een negatieve hellingshoek. Er zijn nu twee technische verslechteringen bijgekomen.

De volledige technische analyses, inclusief die van internationale aandelen, vindt u in elke uitgave van Beleggers Belangen.

 

 

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!