Updates

Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wessanen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
kopen
image description
Opinie Menno van Hoven, 9 aug 13:30

Column dividend: geduld wordt dubbel beloond

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wessanen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
kopen

Een opmerkelijke beweging op de beurzen heeft de dividendportefeuille de laatste maanden geen windeieren gelegd. Beleggers in Europa namen afscheid van met name cyclische aandelen, die de laatste twee jaar een flinke outperformance behaalden. Er was een draai van snelle groeiers naar de saaiere, minder volatiele kwaliteitsaandelen.

Van die laatste categorie zitten er ook veel in de dividendportefeuille. Achterblijvers zoals Reckitt-Benckiser, Novartis, Sanofi, Coloplast, Unilever en Diageo herstelden sterk en noteren inmiddels ruim boven de eerdere dieptepunten. Een zelfde ontwikkeling zien we in de VS waar ook vastgoedfondsen (REITs) recent een inhaalslag maakten na jaren van underperformance, met hoogste jaarkoersen voor Realty Income en Simon Property.

Ook retailgerelateerde posities in VF Corporation en Amer Sports doen het dit jaar na lang kwakkelen uitstekend met hoogste koersen ooit. De sterke opleving voor de bovengenoemde aandelen verklaart deels de relatief sterke prestatie van de dividendportefeuille in 2018.

Niet elk aandeel schiet gelijk na opname in portefeuille omhoog om de simpele reden dat beurskoersen, zeker op korte termijn, niet te voorspellen zijn. Het dividend is dat wel en biedt compensatie voor het wachten. Als het herstel dan eindelijk komt, is de beloning dubbel indien u het ontvangen dividend de afgelopen jaren net zoals ik voor de dividendportefeuille consequent elk kwartaal tegen lagere koersen heeft herbelegd.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!